Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/marketing/domains/telefonievergelijker.nl/public_html/includes/php/functions.php on line 3
Vanaf 3 mei bij UPC Nederland één HD en MTVN HD

Vanaf 3 mei bij UPC Nederland één HD en MTVN HD

03.05.2010 - UPC voegt vanaf 3 mei de zenders Eén HD van de VRT en MTVN HD van MTV toe aan haar HD-zenderaanbod. Hierdoor gaat het media- en kabelbedrijf 16 zenders in HD aanbieden UPC verwacht de aankomende maanden dat zij haar HD-aanbod verder gaan breiden. Eén HD en MTVN HD zijn voor klanten van UPC met een HD-abonnement te zien op kanaal 64 [MTVN HD] en 65.

Uit recent onderzoek van UPC blijkt dat ruim 60 procent van de ondervraagden een Full HD televisie of een HD-Ready televisie in huis heeft. Daarnaast geeft bijna 14% van de ondervraagden aan van plan te zijn een HD-televisie aan te schaffen. Consumenten kiezen dus ook steeds vaker voor een HDTV-abonnement.

 

Overigens bleek uit dit onderzoek ook dat slecht 37% van de ondervraagden wist dat men zenders alleen in HDTV kan kijken wanneer men een HD (Ready) televisie, een HD-abonnement inclusief HD-decoder heeft en kijkt naar HD-uitzendingen. Slechts 21% weet helemaal niet wat er nodig is om telvisie in HD kwaliteit te ontvangen terwijl 4 procent denkt dat men slechts met enkele eerder genoemde benodigdheden HDTV kan kijken.

 

De ondervraagden gaven daarnaast aan dat zij het liefst film in HD kwaliteit wilden zien.

 

In opdracht van het kabelbedrijf UPC werd het onderzoek afgenomen en uitgevoerd tussen 25 maart en 2 april 2010 onder ruim 2.700 televisiekijkers. Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2, zij zijn gespecialiseerd in online onderzoek en datacollectie. UPC Nederland laat vrijwel maandelijks een dergelijk onderzoek uitvoeren.

Bron: UPC