Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/marketing/domains/telefonievergelijker.nl/public_html/includes/php/functions.php on line 3
TV-klanten bij KPN leveren meer op

TV-klanten bij KPN leveren meer op

30.04.2010 - Uit de kwartaalcijfers van KPN blijkt dat het Telecombedrijf afgelopen kwartaal het aantal tv-abonnees zag groeien tot boven een miljoen. De omzet per tv-klant groeide afgelopen jaar met bijna 30 procent.

De tv-klanten leverden een maandomzet van 9 euro en groeide met 5 procent tot 1.033.000. in 2009 was de maandomzet per klant nog 7 euro. De prijsverhoging komt voornamelijk door de prijsverhoging bij Digitenne en de introductie van IPTV.

 

KPN heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in de opwaardering van het netwerk om volwaardige tv-diensten aan te bieden. Zij hebben mede de overstap van ADSL- VDSL-technologie gemaakt. Deze technologie moet op ten duur snellere downloadsnelheden mogelijk maken tot wel tientallen megabits per seconde. In de aanloop daar naartoe verdubbelt KPN de downloadsnelheden bij al zijn klanten. In Nederland kan 80 procent van de 6,9 miljoen huishoudens IPTV van KPN afnemen. De beschikbaarheid van tv in HD-kwaliteit is met 70 procent iets lager.

 

Het KPN concern boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,3 miljard euro. Dit vertegenwoordigt een afname van 3,5 procent ten opzichte van een jaar geleden. De nettowinst steeg echter wel met 42 procent tot 449 miljoen euro. KPN rekent voor het hele jaar op een omzet van 13,5 miljard euro.

Bron: KPN