Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/marketing/domains/telefonievergelijker.nl/public_html/includes/php/functions.php on line 3
KPNVandaag.nl is online

KPNVandaag.nl is online

27.06.2008 - KPN Vandaag, de nieuwe portalsite voor klanten van internet van KPN, is gisterenmiddag online gegaan. De site vervangt binnenkort Planet.nl als KPN stopt met het voeren van de merknaam Planet Internet.

Wanneer dat precies zal zijn is nog niet bekend. Op de nieuwe site kunnen gebruikers nieuws kiezen uit verschillende bronnen, waaronder DAG. Een aantal bekende Planet-categorieën blijft behouden op de site, waaronder Multimedia en Reizen. Bovenin de pagina is een zoekvenster van Google, zodat de site ook gebruikt kan worden om direct verder te surfen. In de toekomst komen er mogelijk meer blokken, vooralsnog heeft KPN echter nog geen API vrijgegeven waarmee ontwikkelaars zelf blokken kunnen maken. Dat kan wel op iGoogle.

Blokjes
KPN Vandaag is een dynamische startpagina die zelf in te delen is met verschillende blokjes. De blokken kunnen naar wens worden aangepast en verschoven, zoals dat ook kan met bijvoorbeeld iGoogle en Netvibes. Het is mogelijk een eigen linklijst te maken, file- en weerinformatie te zien en door te klikken naar mailaccounts van verschillende aanbieders. Ook de achtergrondkleur kan door de gebruiker worden ingesteld.

Tijdperk
Met de nieuwe site is het tijdperk van Planet bijna voorbij. Eind 2007 trok KPN de stekker uit de eigen redactie van Planet, op dat moment de oudste zelfstandige internetredactie van Nederland. De nieuwsvoorziening kwam in handen van DAG en een handvol freelance medewerkers. DAG zal ook nu een groot deel van de site blijven vullen.

Teveel merken
Sinds 2005 is Planet volledig in handen van KPN. Aan het begin van dit jaar kwam KPN tot de conclusie dat het teveel merken in haar portefeuille had. Daarop moesten een aantal merken verdwijnen. Speedlinq en Tiscali gingen op in Telfort Internet, Planet en Het Net stoppen eveneens. Planet is nu dus de eerste. Klanten van Planet gaan vanzelf over naar \'internet van KPN\'. Het @planet.nl e-mailadres blijft wel behouden. Planet internet was een van de oudste providers van Nederland. De provider werd in 1995 opgericht door Michiel Franckers en Frans Staver.