4G

4G internet ontwikkeling in Nederland

Consumenten met een 4G internetverbinding stijgen razendsnel in aantal. Sinds begin 2013 is begonnen met het uitrollen van 4G in Nederland en het wordt in steeds meer delen van het land beschikbaar. De snelheid van het 4G internet in Nederland is goed te noemen.

Steeds meer consumenten met 4G internet

KPN heeft al meer dan 2 miljoen klanten die 4G gebruiken. KPN is dan ook de eerste provider die zo goed als landelijke 4G dekking gerealiseerd heeft. Ook bij Vodafone en T-Mobile blijft het aantal 4G gebruikers stijgen. T-Mobile heeft ook al meer dan 1 miljoen 4G klanten en Vodafone zit er net iets onder met ongeveer 1 miljoen 4G gebruikers.

Meer informatie over de daadwerkelijke snelheid en dekking van de 4G aanbieders is te vinden in het vorige nieuwsbericht “4G providers maken dekking waar, snelheid niet“.

Geen WiFi, maar 4G internet

Openbare WiFi netwerken in bibliotheken, restaurants, cafés en in de trein zijn vaak een bron van ergernis. Met de ontwikkelingen van 4G netwerken worden deze openbare netwerken overbodig. Behalve dat ze vaak onstabiel en traag zijn is het ook een stuk minder veilig dan 4G internet. In Engeland worden deze openbare netwerken al bijna niet meer gebruikt, de verwachting is dat dit in Nederland ook zal gaan gebeuren.

Niet alleen vergeleken met openbare netwerken kan 4G sneller zijn, ook bij jou thuis kan 4G internet sneller zijn dan je eigen WiFi. Dit kan zo zijn als er veel WiFi netwerken in jouw omgeving zijn wat nadelig werkt voor het signaal en voor de snelheid. 4G zal bij mensen in huis pas aantrekkelijker worden als de kosten van mobiel internet drastisch naar beneden gaan.

4G nog te duur

In Nederland is 4G internet in verhouding tot andere Europese landen nog erg duur. Waar je in Nederland voor 3 gigabyte mobiel internet gemiddeld 25 euro betaald, krijg je in Zweden 10 gigabyte voor nog geen 5 euro! Wanneer Tele2 landelijke 4G dekking biedt (wat verwacht wordt begin 2016) zal de markt wat concurrerender worden, wat ervoor kan zorgen dat de prijzen zullen dalen.

4G mobiel internet vergelijken

Wil jij ook 4G op je mobiele telefoon? Zoek dan een abonnement met 4G op in onze vergelijker. Zowel sim only abonnementen als mobiele abonnementen zijn beschikbaar met 4G!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *