apple

Apple’s spraakassistent spreekt binnenkort Nederlands

Vanaf iOS 8.3 kan Siri Nederlands verstaan. Siri is de spraakassistent van Apple, die je bepaalde opdrachten kunt geven door ertegen te praten. Behalve Nederlands komen er ook nog andere nieuwe talen bij, momenteel begrijpt Siri negen talen.

In de tweede bètaversie van iOS 8.3, die Apple maandag beschikbaar heeft gesteld aan ontwikkelaars, zijn de nieuwe talen van Siri gevonden. Behalve Nederlands kan Siri binnenkort ook Deens, Portugees, Thais, Turks, Russisch en Zweeds.

iOS 8.3 publieke bèta

Hoewel iOS 8.2 momenteel nog niet beschikbaar is voor consumenten is er dus al nieuws over de versie hierna, die later dit jaar verwacht wordt. Het besturingssysteem zal de eerste versie worden die een publieke bèta zal krijgen. Een reden hiervoor kan zijn dat Apple Siri bij een breed publiek wil testen. 100.000 consumenten krijgen toegang tot de bèta van het besturingssysteem, die in maart wordt verwacht.

Apple Watch

Eerder al kondigde Apple aan de Apple Watch in april op de markt te brengen. Deze maakt als invoermogelijkheid voornamelijk gebruik van Siri. Met het toevoegen van extra talen lijkt het bedrijf dit product aantrekkelijker te willen maken voor meer consumenten in meer landen.

Abonnementen vergelijken

Wil jij meteen als iOS 8.3 uitkomt Siri Nederlands horen praten? Zoek dan nu een iPhone uit met een bijpassend mobiel abonnement.

Heb je al een iPhone maar wil je goedkoper bellen? Kijk dan snel in de vergelijker voor de goedkoopste sim only abonnementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *