Consumenten in verschillende mate tevreden over WiFi

Klanten van voormalig kabelleverancier UPC zijn het laatste halfjaar minder tevreden geworden over hun WiFi, terwijl KPN-klanten juist meer tevreden zijn geworden. Er is getest op bereik, snelheid en stabiliteit van het WiFi-signaal bij Ziggo, KPN en UPC.

Voormalig UPC klanten minder tevreden

Consumenten die eerst bij UPC zaten, wat april dit jaar gefuseerd is met Ziggo, zijn in het laatste halfjaar duidelijk minder tevreden over hun WiFi-signaal thuis. Het gaat hier vooral over de snelheid en het bereik van het signaal te gaan.

UPC klanten tevreden over snelheid WiFi

2 op de 3 UPC-klanten was in maart dit jaar zeer tevreden over het bereik van het WiFi-signaal, waar dit gemiddeld bij de 3 providers 72% is. Wel is iets meer dan 70% van de UPC-klanten zeer tevreden over de snelheid. Toch is dit ook weer iets lager dan het gemiddelde van 77%.

KPN-klanten vaker tevreden

KPN-klanten zijn vaker zeer tevreden over hun WiFi. 77% van de KPN-klanten is tevreden over de stabiliteit van hun WiFi-signaal, gemiddeld is dit 72%. Ook is 75% van de klanten van KPN tevreden over het bereik.

Beter of slechter WiFi

De verandering in de algemene WiFi ervaringen zijn ook gemeten onder de drie providers. Vooral UPC-klanten vinden dat er verslechtering is opgetreden. 14% zegt dit te ervaren, tegen 7% bij de klanten van KPN.

Ziggo-klanten spreken juist van een verbetering in zowel de snelheid als de stabiliteit van hun WiFi-signaal. 27% zegt een verbetering in snelheid te ervaren en 21% zegt stabieler WiFi te hebben.

WiFispots

Alle drie de providers maken gebruik van WiFispots, wat betekent dat andere klanten van jouw provider gebruik kunnen maken van een deel van de modem- of routercapaciteit die bij jou thuis staat. Ruim 1 miljoen KPN klanten maken gebruik van WiFispots. Aan het eind van 2014 waren er bijna een miljoen UPC WiFispots en meer dan 1,2 miljoen Ziggo WiFispots.

Of de mate van tevredenheid beïnvloed wordt door het feit dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van de WiFispots is niet duidelijk.

Alles in 1 vergelijken

Wil jij internet bij de providers waar klanten het meest tevreden zijn over hun WiFi? Vul jouw adresgegevens in onze vergelijker in en bekijk direct welke alles in 1 abonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *