iphone 6 plus

Grensgemeenten eisen 100% mobiele netwerkdekking

Vier gemeenten in Twente, een streek in het oostelijke puntje van Nederland, eisen van Minister Henk Kamp dat hij de mobiele providers moet dwingen om een volledig dekkend gsm-netwerk aan te bieden in heel Nederland.

Dit eisen de eisen de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Tubbergen en Winterswijk in een gezamenlijke brief geschreven aan de Minister van Economische Zaken. Eerder heeft Kamp gezegd dat de bereikbaarheid van de grensgebieden “wel meevalt”, maar hier nemen deze gemeenten geen genoegen mee.

Na een onderzoek van TNO en Agentschap Telecom vorige week heeft Minister Kamp deze conclusie getrokken. Uit het onderzoek bleek dat 99% van de testoproepen naar alarmnummer 112 aankomt.

Geen 100% netwerkdekking in Nederland

Volgens deze grensgemeenten hebben honderden vierkante kilometers in Nederland geen bereik, vooral in de grensregio. Ook vinden ze de test met de bereikbaarheid van 112 niet representatief, maar slechts één aspect van de totale bereikbaarheid van mobiele telefoons in grensgebieden.

Andere noodoproepen, zoals Amber Alert, NL Alert of Burgernet lopen via het gewone netwerk terwijl 112 via ieder netwerk wordt doorgeschakeld. Daarom vinden deze gemeenten dat het onderzoek een vertekend beeld geeft. Ze stellen dat de overheid aanvullende eisen moet stellen aan de vergunning voorwaarden van de mobiele providers.

Vooral grensgemeenten lastig bij volledige netwerkdekking

Geen mobiel bereik, of verminderd bereik, kan verschillende oorzaken hebben. Vaak zetten mobiele providers bijvoorbeeld hun telefoonmasten in de grensgebieden niet op vol vermogen omdat inwoners van Duitsland of België dan te snel met een Nederlands netwerk verbinden.

Minister Kamp gaat op 30 april met de Kamer in debat om over de bereikbaarheid van het alarmnummer te praten.

Zelf geen netwerkdekking?

Heb je zelf problemen met jouw netwerkdekking met je mobiele telefoon? Misschien werkt een andere provider wel beter voor jouw regio! Vul jouw wensen voor een mobiel abonnement in onze vergelijker in en kies een nieuw mobiel abonnement gecombineerd met een mobiele telefoon. Als je tevreden bent met jouw mobiele telefoon kun je ook voor een sim only abonnement kiezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *