iphone 6 plus

Grotere smartphone populair in Nederland

Smartphones met een schermgrootte van vijf inch of groter zijn het afgelopen jaar flink in aantal gestegen in Nederland. Afgelopen jaar beschikte ruim 40% van de gelanceerde smartphones over zo een groot display, terwijl dit in 2013 nog 17% was. Gemiddeld vinden de Nederlandse consumenten een scherm van 4,4 inch het fijnst.

Deze cijfers komen uit een onderzoek van Telecompaper gehouden onder 3500 consumenten. Vorig jaar kwam het gemiddelde iets kleiner uit op 4,3 inch. Video’s kijken, videobellen, surfen op internet en navigatie zijn toepassingen waar de grotere schermen goed voor ingezet kunnen worden. Ongeveer 10% van de ondervraagden heeft geen voorkeur voor de schermgrootte van hun telefoon.

Steeds minder kleine smartphones

Smartphones met schermformaten tussen de 3 en 4 inch worden steeds minder populair. In 2009 was nog bijna 80% van de smartphones deze grootte, in 2014 is dit nog ongeveer 2,5%.

Nieuwe smartphone

Wil jij een nieuwe smartphone met een goedkoop mobiel abonnement? Of wil je juist jouw huidige smartphone houden en een nieuw sim only abonnement erbij nemen? Dan ben je bij Telefonievergelijker aan het juiste adres!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *