Internet only weer populairder

Waar een aantal jaar geleden het alles-in-1 pakket aan populariteit bleef winnen, is het tij inmiddels gekeerd. Ontbundelen lijkt het tegenwoordig te winnen van bundelen. Dus juist geen internet, tv en telefonie in een totaalpakket maar toch weer losse diensten. Terug in de tijd? Niet helemaal. Bellen gebeurt vooral mobiel en het traditionele tv kijken verdwijnt langzaam. Het is eigenlijk alleen internet dat nodig is. Maar dan wel een snel pakket uiteraard!

 

<h2>Focus providers</h2>

 

Providers hebben al die jaren ingezet om consumenten richting bundels te bewegen. Dus een alles-in-1 pakket waarbij de 3 diensten tegelijk worden afgenomen. Logisch, op deze bundels zit voor een provider de meeste marge. Bovendien stappen huishoudens met een alles-in-1 pakket minder snel over in vergelijking met iemand die alleen over internet beschikt. Win-win dus.

 

Maar nu we steeds minder ‘normaal’ televisie kijken, wordt er gebroken met de trend van alles-in-1. Het zijn vooral jongeren – 18 t/m 35 jaar – die opeens helemaal niet meer zitten te wachten op een televisiepakket. Sommigen hebben niet eens meer een tv. Een snelle internetverbinding volstaat dan. Televisie kijkt deze groep hoe het hen uitkomt.

 

Bijna 40 procent geeft aan interesse te hebben in een Internet Only pakket. Niet zo vreemd natuurlijk. Met diensten als Netflix, websites van omroepen om uitgesteld te kijken en Youtube is het kijkgedrag definitief veranderd. Niet meer om stipt 8 uur voor de buis voor je favoriete programma maar kijken waar en wanneer jij wilt. Waarbij het televisietoestel vaak helemaal niet meer de eerste keuze is om tv op te kijken. Televisie kijk je tegenwoordig net zo makkelijk op laptop, tablet en telefoon.

 

<h2>Internet only pakketten</h2>

 

Alle providers kennen gelukkig nog internet only pakketten. Vergelijk internet pakketten om prijzen en contractduur duidelijk te krijgen. Waarop te letten? Simpel: totale prijs per jaar en aantal Mb’s. Glasvezel en kabel zijn sneller dan DSL, DSL is wel weer goedkoper. Pakketten beginnen bij 20Mb/s en lopen op tot 500Mb/s. 20Mb is vaak al genoeg maar als je met meerdere mensen van de zelfde verbinding gebruikt maakt, bijvoorbeeld via WiFi, kan je beter voor een iets sneller pakket gaan.  Het modem is inmiddels altijd draadloos en altijd gratis. Soms krijg je de montage gratis. Bijvoorbeeld bij XS4ALL en KPN. Maar montage is niet heel lastig.

 

Dus kijk jij nu toch al weinig tot geen televisie meer? Ga voor een internet only pakket!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *