Wat is voordeliger: een mobiel abonnement of een prepaid simkaart

19 mei 2017

Veel mensen vinden het leven al duur genoeg en zijn op zoek naar ingangen op zoveel mogelijk kosten te besparen. Of dit nu op het gebied van energie, verzekeringen of telefonie is, het verschilt per persoon op welk gebied er kan worden bespaard. Echter is er één vlak waar iedereen op kan bezuinigen en dat is mobiele telefonie. Velen zijn al op zoek naar mogelijkheden op de kosten zo laag mogelijk te houden. Bij de één werkt het succesvol, terwijl de ander niet weet hoe ze dat moeten doen. Dat heeft deels te maken met de verdeelde meningen over wat nu de meest voordeligste optie is.  De één beweert dat een mobiel abonnement met smartphone de goedkoopste optie is, terwijl de ander zegt dat prepaid nog altijd het beste is voor de portemonnee. Weer anderen zeggen dat sim only de maandelijkse kosten het laagst houden. Wat is in dit geval het juiste antwoord?

Mobiel abonnement met smartphone

Ver voordat sim only op de markt kwam was de traditionele abonnement met telefoon er al. Dit werd toen als alternatief aangeboden voor smartphonegebruikers die van de prepaid simkaart wilde afstappen. Velen zagen dit als ideale uitkomst om niet steeds hun tegoed te hoeven opwaarderen middels een simkaart. Op een gegeven moment ging het zelfs zo goed, dat het de prepaid simkaart voorbij was gestreefd. Dit heeft een aantal jaren geduurd. Maar op een gegeven moment kwamen er geluiden van de gebruikers dat de maandelijkse kosten bijzonder hoog waren. In eerste instantie werd hier nauwelijks bij stilgestaan, totdat Nederland in de economische crisis terechtkwam en mensen op zoek gingen naar kostenposten om te bezuinigen. Wat gingen de mensen doen?

Al gauw kwamen mensen uit bij hun mobiele telefonie, omdat ze dit bedrag veel te hoog vonden en daarmee op zoek waren naar alternatieven om maandelijks minder geld kwijt te zijn. Providers pikten deze geluiden op en bedachten zodoende om sim only aan te gaan bieden waarmee iemand niet voor het toestel hoeft te betalen, maar alleen het abonnement. Die ommekeer heeft ervoor gezorgd dat sim only in de lift ging zitten en zich daar nu nog steeds in bevindt. Helemaal toen onlangs naar buiten kwam hoe hoog de toestelkosten waren bij een gewoon abonnement en mensen steeds meer naar sim only neigden. Daarmee lijkt er langzaam een einde te komen aan het gewone abonnement met toestel. Maar is dat werkelijk zo?

Sim only

De opkomst van sim only heeft voor veel smartphonegebruikers de deuren geopend. Hiermee is eindelijk een alternatief gevonden om de maandelijkse kosten te drukken. Hiermee wordt enkel voor het abonnement betaald en niet voor het toestel. Tevens zit een gebruiker niet vast aan een jarenlang contract, maar is er de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. Deze vrijheid bepaalt mede de keuze om voor een sim only abonnement te gaan. Mensen kiezen vandaag de dag steeds vaker voor deze abonnementsvorm vanwege de vele voordelen. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat er een flinke concurrent is bijgekomen voor de traditionele abonnement. Maar hoe zit het dan met prepaid?

Prepaid

Hoewel prepaid in het verleden erg populair was bij mobiele gebruikers, daar is vandaag de dag verandering in gekomen. De grootste oorzaak daarvan is dat sim only zo groot is geworden, dat veel mensen ervoor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Dat betekent niet dat de prepaid simkaart definitief van de radar is verdwenen. Verre van zelfs, want voornamelijk mensen die weinig bellen kiezen ervoor om een prepaid simkaart aan te schaffen. Het lijkt er dus op dat prepaid uitermate geschikt is voor een doelgroep die weinig bellen. Ook voor mensen die weten waar ze aan toe willen zijn kiezen voor prepaid, omdat daar enkel kosten worden gemaakt met

Wat moet u kiezen?

Sim only is met deze uitkomst de grote winnaar op het gebied van mobiele telefonie en het maken van zo weinig mogelijk kosten. Voor uzelf moet u goed nagaan in welke situatie u zich begeeft. Bent u op zoek naar opties om te bezuinigen? Ga dan na of sim only iets voor u is. Mocht u iemand zijn die weinig belt, dan kan een prepaid simkaart ook de oplossing bieden. Succes met het maken van de juiste keuze!