Twee toestellen gaan op voor toestel van het jaar

8 februari 2017

Er gaan in dit jaar 2017 twee toestellen op voor toestel van het jaar. Diverse techsites hebben al wat lijstjes online gezet, maar er is ook dit jaar een onafhankelijke website bijgekomen. De onafhankelijke techsite Uitgekotst is namelijk het eerste medium dat al een prognose durft te geven voor de toestellen van het jaar.

Zij vertellen ons in dit artikel kort waarom zij deze twee toestellen, namelijk de LG G6 en de Samsung Galaxy S8, als toestellen van het jaar zien.


2017 het jaar van de S8 en G6?

Volgens Mart van Uitgekotst zit het hem in de prijs van de toestellen versus de concurrentie. De keuze voor het aankomende toestel van Samsung (Samsung S8 verkrijgbaarheid nog onbekend) is allerminst opmerkelijk. Vorig jaar was het toestel namelijk ook het best.

Overigens gaf Mart wel aan dat ze eerst een andere nummer 1 hadden, namelijk de uit de verkoop gehaalde Samsung Galaxy S7 Note.

“Alhoewel het toestel dus met brandgevaar verkocht werd, wat pas later aan het licht kwam, is de Note 7 nog steeds qua specificaties het beste toestel dat we ooit hebben gezien. Toch hebben we besloten om na het debacle de lichtelijk ontvlambare smartphone van onze lijst te halen.”

Gelukkig voor Samsung stond op de tweede plek een ander toestel, de Samsung Galaxy S7. Een teken dat de fabrikant uit Korea nog altijd goed werk levert.


De LG G6 gaat om de eerste plek strijden

Wie zich mag kronen tot de beste smartphone van het jaar is nog onbekend. Uitgekotst wil namelijk nog geen keuze maken tussen de Galaxy S8 en de LG G6.

“We weten simpelweg nog niet hoe goed de LG G6 gaat presteren versus de S8. De G6 krijgt vermoedelijk net zo’n grote batterij als de Note 7. Dus wie weet maken we wel weer dezelfde fout als in 2016. Hopelijk weet LG in 2017 wel Samsung te leren hoe je een grote batterij hoort te integreren in een toestel.”

De vele nieuwe specificaties van de LG G6 zijn nog niet allemaal uitgebracht. We kunnen echter wel al een deel ontdekken in een van de laatste nieuwsberichten van TGKTST.

Zal LG G6 de S8 verslaan? We zullen nog een paar maanden moeten wachten op het definitieve oordeel.