Wat doen we de hele dag op onze smartphone?

19 mei 2017

Vandaag de dag zijn mensen steeds meer afhankelijk van mobiele apparaten. Iedereen staat ermee op en gaat ermee naar bed. Uit een onderzoek van 2014 blijkt dat de gemiddelde smartphonegebruiker 221 keer per dag zijn mobiel opent. In 2017 lijkt dit aantal alleen maar meer te zijn toegenomen. Een smartphone werkt voor velen dus erg verslavend. Sommigen die geven helemaal niets om zo’n toestel en gebruiken deze alleen als het echt nodig is. Toch is het gros van de bevolking dagelijks meerdere malen bezig met verschillende activiteiten op zijn smartphone. Alleen wat doet iemand dan en gaat dit ooit veranderen?

Internetten

Hetgeen waar de meeste tijd in wordt gestopt is het surfen op internet. Hier vallen dan wel het versturen van berichten via WhatsApp en het bijhouden van social media kanalen onder. Andere activiteiten die daaronder vallen zijn ook e-mailen, online video’s kijken en doen van online aankopen. Al deze activiteiten gaan gepaard met internet.

Foto’s maken en bekijken

Een andere bezigheid die steeds meer tijd gaat vereisen is het maken van foto’s en deze vervolgens terugkijken. Het lijkt erop dat mensen hun herinneringen graag willen koesteren door vastgelegde momenten steeds maar weer opnieuw te bekijken. Veel mensen waarderen hun warme genegenheid met vrienden en familie en zien deze regelmatig terug in hun fotoalbum.

Online games

Daarnaast blijkt ook dat steeds meer smartphonegebruikers zich storten op het amusement, en dan in de zin van online games. Dit kan in de vorm van een onschuldig spelletje, maar ook een betaalde mogelijkheid. Mobiele gokapplicaties lijken ook steeds populairder te worden blijkt uit onderzoek van Bonuscode-casino.com. Velen zien de uitdaging in het wagen van een gokje aan de online roulettetafel of storten zich helemaal in het pokeren waarbij soms grove geld kan worden verdiend. Daarmee lijkt het vermaak zich steeds meer te richten naar games waarvoor men wil betalen. Is dit een nieuwe markt of is het slechts een trend?

Meegaan of verbreken?

Al dit tijdverdrijf staat centraal voor de tijd waarin men leeft. Alles wordt digitaal en daar spelen grote fabrikanten rondom elektronica handig op in. Zij zijn steeds meer op zoek naar mogelijkheden om de consument weer opnieuw met hun mobiele apparaat bezig te laten zijn. Natuurlijk met maar één doel en dat is geld verdienen. Heeft u uzelf wel is afgevraagd hoe vaak u per dag u uw smartphone opent en wat u er precies allemaal op doet? U zult versteld staan hoeveel tijd u hier aan spendeert. En dat u bij uzelf te rade gaat of u die tijd niet veel nuttiger had kunnen gebruiken. Het advies is om dat is voor uzelf te onderzoeken en of u daadwerkelijk in die flow van deze digitale wereld meegaat. Of u er uiteindelijk iets mee gaat doen bepaalt ieder voor zich, maar doordat de mensheid al vaak in tijdnood zit, kunnen dit soort kleine dingetjes een steentje bijdragen.