Whatsapp

WhatsApp populariteit daalt onder jongeren

De populariteit van berichtendienst WhatsApp daalt bij jongeren onder de 20 jaar. Toch is het nog altijd de populairste app onder Nederlandse smartphonegebruikers. Muziek-apps zijn juist populairder dan ooit.

WhatsApp populariteit in Nederland

Uit het nieuwste kwartaalrapport van Telecompaper blijkt dat WhatsApp in maart door 88% van de jongeren met een smartphone werd gebruikt, vorig jaar was dit nog 95%. Toch wint WhatsApp wel in populariteit in Nederland, vooral dus door oudere gebruikers. Nu staat op 88% van de 9,7 miljoen smartphones in Nederland WhatsApp geïnstalleerd, waar dit vorig jaar nog 82% was.

Wereldwijd heeft WhatsApp 800 miljoen actieve gebruikers waarvan er in de laatste vier maanden 100 miljoen zijn bijgekomen.

Snapchat – alternatief voor WhatsApp

Uit het onderzoek blijkt dat de jongeren steeds vaker overstappen op Snapchat als alternatief voor WhatsApp. In het afgelopen jaar werd Snapchat ongeveer 3 keer vaker geïnstalleerd op een Nederlandse smartphone dan voorheen. Het gebruik van Snapchat onder jongeren ligt op 61% tegen 16% onder alle Nederlanders.

Muziek-apps

De interesse van jongeren in muziek-apps zoals Spotify, Deezer of iTunes neemt juist toe, in tegenstelling tot de populariteit van WhatsApp. 40% van alle Nederlandse smartphone gebruikers heeft een muziek-app geïnstalleerd. Onder jongeren is dit het afgelopen jaar gestegen van 59% naar 67%.

Grotere bundel voor mobiel internet

Gebruik jij ook steeds meer mobiel internet? Ga jij weleens over je datalimiet heen en moet je daardoor extra betalen? Het kan verstandig zijn om een ander mobiel abonnement te kiezen, wij hebben zowel mobiele abonnementen in combinatie met een telefoon als sim only abonnementen.

Je kunt bij ons ook overstappen op een alles in 1 pakket met sneller internet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *