Goedkope telefoons

Bijna iedereen in Nederland heeft een smartphone. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Het kopen van een nieuwe, het liefst goedkope telefoon, is een lastige opgave. Vooral omdat er erg veel keuze is kan het zoeken naar een nieuwe telefoon een lange tijd duren. Zo moet je kiezen tussen verschillende besturingssystemen, verschillende merken en verschillende types. Als je niet het nieuwste van het nieuwste wilt zijn er vele goedkope telefoons waaruit je kunt kiezen. Als je eenmaal een telefoon op het oog hebt komt er een andere belangrijke keuze: Koop ik het toestel in combinatie met een abonnement of koop ik het toestel los met een sim only abonnement?

Abonnement of losse telefoon kopen?

Het grote verschil tussen een abonnement of een losse telefoon kopen zijn de vaste kosten. Bij een abonnement ga je een contract aan, van meestal 24 maanden, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt om gebruik te maken van je bundel. Een bundel bestaat uit een aantal belminuten, smsjes en internet MB’s. Deze bundels zijn er in veel verschillende variaties en zijn bij sim only abonnementen zelf in te stellen. Bij abonnementen in combinatie met een mobiele telefoon staan deze bundels vaak vast maar heb je wel de keuze tussen verschillende abonnementen.

Verschillende abonnementen

Simpel gezegd zijn er twee soorten abonnementen. Abonnementen in combinatie met een nieuwe telefoon en sim only abonnementen. Voor abonnementen in combinatie met een nieuwe telefoon ben je per maand een stuk duurder uit, omdat je eigenlijk ook de kosten van de smartphone zelf verspreidt over de contractduur. Hier hoef je namelijk bij aanschaf vaak maar een klein bedrag voor te betalen. Bij sommige abonnementen krijg je de mobiele telefoon er zelfs gratis bij.

Als je een sim only abonnement kiest heb je eigenlijk alleen nog maar een simkaart die je maandelijks moet betalen. Op deze simkaart staat dan het abonnement dat je zelf samengesteld hebt. Hierbij is het dus nodig om een losse telefoon te kopen of een telefoon te gebruiken die je al in bezit hebt. De maandelijkse kosten liggen een stuk lager maar je hebt dus wel een eenmalige (grote) uitgave van een nieuwe telefoon.

De meeste mensen hebben een abonnement in combinatie met een nieuwe telefoon. Dit is het gemakkelijkst als je een nieuwe telefoon wilt en hier een abonnement bij wilt. Veel mensen vinden het ook prettiger om de kosten verspreid te betalen in plaats van in één keer een groot bedrag. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een sim only abonnement en houden hun oude smartphone. Dit is vooral financieel gezien een goede keuze.

Meer informatie over de abonnementen met een nieuwe telefoon of de sim only abonnementen vind je in de vergelijker.

Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure telefoon?

  • Een dure telefoon is vaak sneller
  • Een dure telefoon heeft vaak meer geheugen (meer apps tegelijk gebruiken)
  • Een dure telefoon heeft vaak een betere (film)camera
  • Een dure telefoon heeft vaak meer opslag (voor muziek, apps enz.)
  • Een goedkope telefoon heeft een lagere abonnementsprijs per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *