Hoe kom ik erachter of ik een analoge- of ISDN lijn heb?

Standaard hebben de meeste mensen een analoge telefoonlijn, wat een gewone telefoonlijn van KPN Telecom is met 1 telefoonnummer. Je kunt ook een ISDN lijn hebben, wat betekent dat je 4 telefoonnummers hebt die je op jouw lijn kunt gebruiken. Aan deze lijn zit meestal een Quattrovox, Duovox of Webvox telefooncentrale gekoppeld.

Het belangrijkste verschil tussen een analoge en een ISDN lijn is dat ISDN een digitale signaaloverdracht gebruikt van de centrale tot aan de telefoon. Dit maakt het mogelijk om over een enkele aansluiting meerdere telefoniekanalen gebruiken en het is mogelijk om tegelijk te bellen en te internetten.

In de jaren 90 was ISDN erg populair (door het tegelijk bellen en internetten) en veel mensen zijn toen overgestapt op ISDN. Door de komst van breedband internet via ADSL en via de kabel is ISDN eigenlijk onnodig geworden. De meeste providers bieden geen ADSL pakket aan via de ISDN lijn. De providers die dit wel doen zijn KPN, Vodafone en XS4ALL. Wil je overstappen naar een provider die geen internet via ISDN aanbiedt? Dan moet je door KPN jouw ISDN lijn laten overzetten naar een analoge lijn voordat je ADSL aanvraagt.

Alles in 1

Wil je goedkoper bellen? Dan is een alles in 1 pakket een goede optie voor jou. Bekijk de verschillende aanbieders op jouw adres in de vergelijker.

Is het voor jou nog niet duidelijk of je een analoge- of ISDN lijn hebt? Bel dan KPN en vraag wat voor verbinding jij hebt. Dit kan op 0800 0403 (24/7 gratis bereikbaar)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *