Wat voor type modems zijn er?

Er zijn verschillende type modems. Om optimaal gebruik te maken van breedband-internet raden wij je ten alle tijde aan om een van de modems te kiezen die standaard bij het abonnement wordt aangeboden. In dit geval kun je ook ondersteuning verwachten van de provider, dit is niet het geval wanneer je besluit om zelf een modem aan te schaffen. Hieronder staan de verschillende soorten modems in een overzicht weergeven:

USB-modem
Een USB modem wordt aangesloten op de USB-poort van jouw computer. Het modem is extern en geschikt voor één enkele pc.

Ethernet-modem
Een ethernetmodem wordt aangesloten op de ethernetkaart in jouw computer. Indien je computer nog niet over een ethernetkaart beschikt, dien je hier zelf voor te zorgen. Ook het ethernetmodem is extern en geschikt voor een enkele pc.

Multi pc-modem
Een multi-pc modem is een extern ethernet-modem met een ingebouwde router om de verbinding te delen met meerdere pc’s. Het multi pc-modem sluit je op de verschillende computers aan d.m.v. een ethernetkaart. Deze computers dienen dus allen te beschikken over een ethernetkaart.

Wireless modem
Een wireless modem is een ethernetmodem met een intern draadloos zendstation. Met behulp van dit modem kun je meerdere computers draadloos aansluiten op jouw breedband-verbinding. Je dient echter wel voor elke computer een aparte draadloze netwerkkaart aan te schaffen om deze computer met het modem te laten communiceren.

Bij het overstappen naar een alles in 1 pakket krijg je een modem meegeleverd van je provider. Deze wordt in de meeste gevallen ook nog voor je geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *