Netflix krijgt grote concurrent in videodienst Prime van Amazon

In Nederland hebben Netflix, HBO en Videoland vaste voet aan de grond voor betaalde filmdiensten naast het reguliere televisie abonnement. Dit kan echter wel eens gaan veranderen nu Amazon de laatste maanden diverse rechten heeft opgekocht van Nederlandse films en series. Het gaat al om de rechten voor 2017 wat duid op een mogelijk spoedige lancering van het kanaal in ons land. Echter gaat het niet uitsluitend om Nederlandstalige films en series. Het gaat ook om series uit het buitenland waarvan de rechten voor het uitzenden in Nederland zijn opgekocht. Dat meldt internet, tv en telefonie vergelijker Laagsteprijswijzer.

Prime gaat concurrentie ook aan op prijs

Waar Netflix, HBO en Videoland € 8 per maand of meer kosten, moet het nieuwe abonnement van Amazon naar verwachting slechts de helft gaan kosten. Wel moeten klanten dan een jaarabonnement aangaan, maar dat het prijstechnisch een interessante keuze wordt voor consumenten lijkt wel vast te staan. De dienst lijkt niet op zichzelf te staan, want ook toegang tot gratis pakketverzendingen, e-books en andere extra’s behoren al bij dit abonnement.

Videokanaal Prime al actief in Europa

Amazon is al gestart met het betaalde videokanaal Prime in Europa. Engeland, Oostenrijk en Duitsland. Ook zelf ontwikkelde programma’s zullen deel uit gaan maken van Prime. Het autoprogramma van de makers en presentatoren van Top Gear, genaamd The Grand Tour moet é’n van de grote trekkers gaan worden. Halverwege de herfst wordt programma gestart, wat ook een startschot zou kunnen betekenen voor Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *