Telecommunicatie van de toekomst

De smartphone van nu is niet meer weg te denken uit ons leven, maar is dat over 5 jaar ook nog wel zo? Technologische ontwikkelingen gaan razend hard en vooral op communicatie gebied. Want wat nu gewoon is, is straks weer ouderwets. Hieronder een aantal leuke gadgets die eraan zitten te komen.

Spraakgestuurde speaker
Waarschijnlijk zal dit jaar al aangekondigd worden dat de enorm populaire slimme speakers van Amazon, Google en Sonos ook in Nederland verkrijgbaar zijn en ook in de Nederlandse taal. Maar wat kan een slimme speaker nu eigenlijk? Dit apparaat maakt het mogelijk om andere apparaten in huis te bedienen en informatie voor je op te zoeken zoals je nu gewend bent op je smartphone. En dat doe je gewoon door ertegen te praten. Zo kun je je mobiele telefoon activeren via je speaker en een gesprek starten of je huisalarm activeren door je speaker er opdracht toe te geven. En je kan ook bestellingen doen, gewoon vanuit je luie stoel. Het is een soort digitale butler, die ook jij binnenkort eentje in huis hebt staan.

Communiceren via augmented reality
Ooit gehoord van Augmented reality? Dat is als het waren een filter die je over de werkelijke wereld die je elke dag ziet voor je ogen doet. Het beste voorbeeld is de game PokemonGo waarbij je via een app en je smartphone zoals de iPhone X. Op je scherm een vitueel wezentje geprojecteerd krijgt.
Maar deze techniek gaat in de toekomst nog veel verder, via een AR bril kun je straks rondlopen en extra informatie krijgen over je omgeving. Dat is bijvoorbeeld handig als je iemand nieuws ontmoet, je kunt meteen zijn/haar social media profiel erbij halen of wanneer je in een museum loopt. Je krijgt dan op je bril informatie over dingen die je ziet, zoals een schilderij of kunstwerk.

En de virtuele wereld dan?
Naast AR is ook VR ofwel virtual reality razend populair. Dit is de virtuele wereld die je te zien krijgt met een vr bril op en ook in die wereld kun je communiceren met elkaar. Je kunt nu al chatten met andere in een virtuele omgeving. Je zit dan met je avatar aan een kampvuur, op de hoek van een rots. Aan het strand of in een vulkaan. Want met vr is niets te gek.
In veel gevallen is je smartphone nog steeds een belangrijk onderdeel van deze communicatie, want deze maakt het mogelijk om de informatie op te vragen en te verwerken. Er zijn bijvoorbeeld VR brillen die je koppelt met je mobiele telefoon. En ookal is een slimme speaker handig, je kunt hem niet zo makkelijk meenemen als een smartphone.
De informatie uit dit artikel komt van de volgende bronnen.

Kijk voor meer informatie over deze onderwerken op:
https://www.slimme-speaker.com
https://www.iphone-x.nu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *