Tips bij het vergelijken van zakelijke telefonie

Bedrijven hebben vaak hoge vaste lasten en in de huidige tijd, na een flinke financiële crisis, kan dit een bedrijf de kop kosten. Verstandig is het om goed te kijken naar de vaste kosten die elke maand worden gemaakt en die mogelijk te kleineren. Voor bedrijven valt er bijvoorbeeld goed te besparen op de vaste kosten van de telefonie. Al in de eerste maanden kan je flinke verschillen zien. Hier enkele tips om dit zo slim mogelijk te doen. 

Maak een schatting van je verbruik

Belangrijk is om je huidige facturen te bekijken en zo een schatting te maken van je huidige verbruik. Daarbij kan je je afvragen op welke manier je veel zakelijk belt. Alleen vaste telefonie of ook met GSM kan verschillen in de prijs. Ook is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel je naar het buitenland belt. Hierop kunnen namelijk de belangrijkste besparingen worden gedaan. Let goed op je gesprekskosten om zo je maandelijkse abonnementskosten om laag te krijgen. Als je denkt meer nodig te hebben stap dan vooral niet te veel omhoog in een abonnement. Dit kan later voor problemen zorgen als je eventueel weer wilt zakken.

Schakel over van vaste telefonie naar VoIP

Met voice over IP bellen is ook een optie tot het verlagen van de maandelijkse telefoonkosten. Doordat deze manier van bellen gebruik maakt van het internet zijn er geen aparte kosten voor de telefonie. Speciale VoIP toestellen kunnen zo gebruik maken van het internet. Overstappen van vaste telefonie naar VoIP is dan ook vrij simpel. Bovendien is het bellen tussen twee VoIP verbindingen gratis. 

Kies voor een totaalpakket

Veel providers bieden internet, vast bellen en tv met een mobiel abonnement aan. Als VoIP niet handig is voor jouw bedrijf is dit een goede optie. Het kan zeer voordelig uitpakken om zo’n pakket af te sluiten. Je kan het zien als een gehele korting. Bovendien bieden providers vaak korting op een zakelijk mobiel abonnement aan. Let wel op de voorwaarden van de providers. Sommige kunnen hoge tarieven rekenen voor het overschrijden van de bundel. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *