Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een mobiel abonnement?

Praktische zaken

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je een mobiel abonnement gaat kiezen. Een van de belangrijkste hiervan is de dekkingsgraad van je provider. Veel providers hebben in bepaalde gebieden een betere dekkingsgraad dus het is belangrijk een provider te zoeken die in jouw omgeving goede service biedt. In Nederland heeft het KPN netwerk het grootste dekkingsgraad gevolgd door Vodafone, T-Mobile en Tele2.

Het is ook handig om te kijken of je gekozen provider nummerbehoud aanbiedt. Dan kan je namelijk je eigen nummer behouden, ook als je van provider wisselt. Het is belangrijk dat je dit tijdig aangeeft bij je provider. Dit bespaart ook een hele boel nieuwe nummers uit wisselen.

Kosten

De kosten van een mobiel abonnement kunnen aardig oplopen. Een manier om wat te besparen is om bij je huidige provider te blijven. Op die manier bespaar je namelijk de aansluitkosten die providers rekenen.

Stel je wilt een iPhone X wilt met een all-inclusive abonnement, dan betaal je bij T-Mobile €1620 euro over 24 maanden. Dit bestaat dan uit onbeperkt internet, bellen en sms-en. Hiernaast komen dan ook nog kosten kijken voor een eventuele verzekering. Om kosten op een verzekering te besparen kan je ook kijken naar goede telefoonhoesjes.

Beschikbaarheid en snelheid

Veel providers krijgen van leveranciers een aantal toestellen om te verdelen als de vraag groot is. Hierdoor zullen kleinere providers minder toestellen hebben om te verkopen. Mocht je toch voor een kleine provider kiezen is de kans dus groot dat je langer op je toestel moet wachten.

Vaak worden ook verschillende soorten abonnementen aangeboden. Sommige providers bieden onbeperkt internet en bellen terwijl andere een limiet hier op hebben. Ook wil de internetsnelheid per provider nog wel is verschillen. KPN en T-Mobile hebben een internetsnelheid van 300 megabit per seconde terwijl Hollandsnieuwe en Simyo maar 150 megabit aanbieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *