simyo

Wintersporten met je smartphone – tips

Het wintersportseizoen is alweer een tijdje bezig maar deze tips kunnen nog altijd van pas komen als je op wintersport vakantie gaat. Steeds meer skigebieden hebben aangelegde WiFi punten welke een mooie toevoeging kunnen bieden aan je wintersportvakantie. Simyo heeft een aantal handige tips geformuleerd voor het gebruik van jouw smartphone op wintersport.

Tip 1: Zoals dat overal voor geldt, bereid je goed voor! Als je wilt weten hoe hard je bijvoorbeeld van de berg af skiet, download thuis alvast een app die dat bijhoudt voor je. Vaak hebben skigebieden ook een eigen app.

Tip 2: Bel je vanuit het buitenland naar familie die nog thuis zit, zorg er dan voor dat je +31 (landnummer van Nederland) voor het telefoonnummer hebt staan, anders krijg je geen verbinding.

Tip 3: Door de hele dag op de piste te staan (met je apps aan) kan je accu snel leeg raken. Neem een externe accu mee, al is het alleen maar voor eventuele noodsituaties of die ene extreme selfie.

Tip 4: Let in het buitenland altijd op je belkosten, bellen in het buitenland is duurder dan in Nederland.

Tip 5: Gebruik op zoveel mogelijk punten WiFi en houd je datalimiet in de gaten. Skigebieden investeren tegenwoordig gelukkig massaal in de WiFi voorzieningen op de bergen en in de skidorpen. Het is verstandig om bij je provider een datalimiet in te stellen, om niet voor onvoorziene kosten te komen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *