simlockvrij

De voordelen van een simlockvrije telefoon

Sim only abonnementen worden steeds populairder en bij het afsluiten van een sim only abonnement is het belangrijk om zeker te weten dat de nieuwe simkaart ook in jouw telefoon werkt. Hiervoor moet je wel een simlockvrije telefoon hebben. Als jouw huidige telefoon niet simlockvrij is kun je hem ook zelf simlockvrij maken.

Simlock vrij, wat betekent dit?

Een simlock vrije telefoon is een telefoon waar je een simkaart van elke provider in kunt stoppen. Een simlockvrije smartphone is zowel privé als zakelijk erg aantrekkelijk. Je kunt dezelfde telefoon blijven gebruiken als je overstapt van provider, dit kan niet als je een mobiele telefoon met een simlock hebt.

Hoe weet je of jouw smartphone simlockvrij is?

Een simlock is een softwarematige blokkering, je kunt dus niet direct aan de telefoon zien of je een simlockvrije telefoon hebt. Alleen door een simkaart van een andere provider te proberen kom je erachter of jouw telefoon simlockvrij is of niet.

Zelf je mobiele telefoon simlockvrij maken

Je kunt tegenwoordig je telefoon zelf simlockvrij maken. Dit kan via de website van de provider en ook telefonisch. Hierbij krijg je een handleiding hoe je de unlock-code in moet voeren zodat jouw telefoon een simlockvrije telefoon wordt.

Als jouw mobiele telefoon een simlock heeft kan je deze na één jaar gratis simlockvrij maken door contact op te nemen met jouw provider. Binnen het eerste jaar moet je nog geld betalen als je de simlock eraf wilt. Na een jaar heb je dus altijd de vrijheid om simkaarten van een andere provider werkend in jouw telefoon te stoppen.

De voordelen van een simlockvrije smartphone

Het kopen van een simlockvrije telefoon brengt een aantal voordelen met zich mee. Dit zijn de meest belangrijke:

  • Je kunt wanneer je wilt een simkaart van een andere provider in jouw telefoon doen, of je nou zelf van provider wilt wisselen of dat iemand jouw telefoon een periode wil lenen
  • Een simlock vrije telefoon is een ideale telefoon voor een combinatie met een goedkoop sim only abonnement, want je kunt elke provider kiezen
  • Een smartphone die simlockvrij is kan je verkopen voor een hoger bedrag dan een telefoon met een simlock

Sim only vergelijken

Ben je op zoek naar een voordelig sim only abonnement? Op TelefonieVergelijker.nl kun je eenvoudig abonnementen met sim only vergelijken. Kijk welk abonnement het best aansluit op jouw wensen en stap over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *