Wat moet u doen als u smartphone niet meer werkt?

19 mei 2017

Wie vindt het niet verschrikkelijk als er iets stuk gaat waar veel waarde aan wordt gehecht of er veel geld is aan uitgegeven? Of het nu om servies, elektronische apparaten of een auto gaat, het is nooit leuk als iets niet meer werkt. Het enige wat men dan kunt doen is deze laten repareren of een nieuwe aan te schaffen. Maar wat is nu de beste keuze? In dit artikel wordt de smartphone als kostbaar bezit onder de loep genomen. De kans dat deze ooit een keer kapot gaat of minder functioneert is aanwezig, omdat men deze dagelijks gebruikt. Wat is dan beter, laten repareren of vervangen?

Laten repareren

De eerste optie is om een smartphone te laten repareren. Hierbij heeft iemand de keuze om het zelf te doen of hier een externe partij in te schakelen. Wanneer iemand zelf in staat is om het toestel te repareren en weet wat er moet gebeuren om het apparaat weer aan de praat te krijgen, is het logisch dat diegene het zelf oppakt. Maar wanneer iemand niet over de kennis en middelen beschikt om dit te doen, dan is het verstandig om een reparateur in te schakelen die het wel kan. Mocht iemand deze optie kiezen, dan moet diegene er wel op letten dat dit bij een erkend bedrijf is die over de juiste papieren beschikt. Er zijn namelijk veel malafide bedrijven op de markt die ook smartphones kunnen repareren, maar hiervoor teveel geld voor vragen. Het is natuurlijk zonde als iemand teveel uitgeeft reparatie, terwijl dat niet nodig is. Zaak is dus dat iemand bijvoorbeeld zijn iPhone laten repareren in de buurt waar een erkend bedrijf aanwezig is.

Toestel vervangen

Uiteraard kan iemand er ook voor kiezen om het toestel niet te laten repareren, maar een nieuwe aan te schaffen. De keuze hangt af van diverse factoren, namelijk

  • Hoe erg is de schade van het toestel?
  • Is er nog kans dat deze weer optimaal gaat werken?
  • Wat zijn de kosten voor de reparatie?

Op basis van deze vragen kan iemand zich afvragen of het nut heeft om deze te laten repareren. Zeker als de reparatiekosten erg hoog uitvallen en er geen garantie is dat de smartphone weer op zijn oude niveau kan komen. In dat kader is het verstandiger om een nieuwe aan te schaffen. Het voordeel daarvan is dat iemand een ander soort toestel kan nemen. Waarschijnlijk betaalt iemand dan wel veel meer, maar dan heeft diegene wel garantie dat alles tiptop werkt

Smartphone verzekeren

Als extra tip zou iemand ook zijn smartphone kunnen verzekeren. Mocht er onverwachts iets gebeuren met het toestel en iemand besluit deze te laten maken, dan betaalt diegene geen cent voor de reparatie, maar dan wordt alles vergoed door de verzekeraar. Of iemand dit doet hangt af van hoe zuinig iemand met zijn smartphone omgaat. Misschien bent u bang dat uw toestel een keer op de grond valt en aan diggelen ligt. Dan kunt u er voor kiezen om deze te verzekeren. Mocht u heel voorzichtig zijn en uw smartphone hebben voorzien van een goede bescherming, dan is her vrij onnodig om een verzekering af te sluiten. Succes met uw keuze!