4G

4G dekking in Nederland twee jaar na de introductie

Sinds februari 2013 is het 4G netwerk beschikbaar in delen van Nederland. Maar hoe zit het nu, twee jaar later, met de dekking van de 4G providers? Welke provider biedt de meeste 4G dekking? Welke provider biedt de hoogste 4G internet snelheid op je mobiele telefoon?

4G providers

Momenteel zijn er vier providers die 4G aanbieden op hun eigen netwerk, dit zijn KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone. Tele2 heeft sinds het begin van dit jaar pas haar eigen 4G netwerk, hiervoor maakte het altijd gebruik van het netwerk van T-Mobile.

4G dekking

Momenteel biedt KPN, op de voet gevolgd door Vodafone de meeste dekking voor haar 4G netwerk. Ruim 98% van de inwoners van Nederland wordt gedekt door het 4G netwerk van KPN, waar Vodafone ruim 92% dekt. T-Mobile loopt hier flink op achter met iets meer dan 61%. Ook wat betreft oppervlakte loopt de provider achter met ongeveer 32% van het land. Ook hier doen KPN (96%) en Vodafone (85%) het stukken beter.

4G internet snelheid

Het is wel duidelijk dat de dekking niet meteen zorgt voor de hoogste snelheid, want gemiddeld gezien haalt T-Mobile de hoogste downloadsnelheid met 36Mbit/s, tegen 24Mbit/s voor Vodafone en 22Mbit/s bij KPN.

4G+

KPN en Vodafone zijn dit jaar bezig met het uitrollen van 4G+, wat moet zorgen voor hogere internet snelheid. Momenteel zijn er erg weinig mobiele telefoons die ondersteuning bieden voor 4G+.
T-Mobile heeft nog geen plannen voor het uitrollen van een 4G+ netwerk.

Tele2 4G

Tele2 is niet meegenomen in deze vergelijking omdat de provider nog maar net is begonnen met het aanbieden van 4G abonnementen. De provider biedt momenteel 4G aan in een gebied in de randstad tussen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Sim only 4G abonnement vergelijken

Wil jij ook een hogere internet snelheid op je mobiele telefoon? Kies dan nu een sim only abonnement met 4G!
Je kunt ook een 4G abonnement in combinatie met een gsm kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *