5 dingen die je niet mag vergeten bij een verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen lijkt het wel of je op duizend zaken moet letten en nog meer zaken moet regelen. Verhuisdozen kopen, tape om de dozen dicht te plakken, beschermingsfolie voor de fazen en kopjes, verhuisliften huren, een verhuisteam of verhuiswagen huren. Het is vaak teveel om op te noemen. Het is daarom verstandig om een checklist te maken. Wanneer je dat voor elkaar hebt is het mogelijk om de punten allemaal af te vinken. Laten we je helpen.

Het internet regelen

Start met het aanvragen van het internet op je nieuwe plek. Soms kan het een tijdje duren voordat het allemaal aangesloten is. Het is beter om hier op te wachten als je er nog niet woont. ZOdra je erin komt kun je dan direct het internet aansluiten. Eigenlijk kunnen we vandaag de dag niet meer zonder internet. Het is daarom slim om dit goed te regelen. Wanneer je een alles in een pakket neemt is de telefoon en de televisie ook direct geregeld. Uiteraard geldt hetzelfde voor de radio.

Energie

Naast het internet is het ook belangrijk om te zorgen voor stroom, gas en water. Sluit een contract af met een goede aanbieder. Kijk welke prijzen gelden en welke aanbieders er zijn. Wil je groene stroom? Kies hier dan voor. Eventueel kun je ook kijken naar de mogelijkheden om met zonnepanelen zelf je energie op te wekken. Het is ook goed om de verhuizing aan de huidige energie levernacier te melden. Ze kunnen de rekeningen dan stopzetten. Neem de meterstanden op met een fotootje. Of maak een gezamelijke brief om te ondertekenen.

De verzekering

Meldt op tijd bij de verzekering dat je gaat verhuizen. Zo zijn alle spullen ook direct verzekerd op de nieuwe locatie. Stel dat je net iemand op bezoek krijgt die alles meeneemt. Het is natuurlijk niet mooi. Het is belangrijk om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. We weten zeker dat ook jij dit niet waardeert. Het is dan wel prettig om te weten dat alle spullen verzekerd zijn.

Voldoende snacks en drinken

Het is natuurlijk belangrijk om de innerlijke mens goed en gezond te houden. Zorg voor snacks en wat te drinken voor de mensen die helpen. Helemaal wanneer het of heel koud is of juist heel warm wordt dit gewaardeerd. Eigenlijk wordt het altijd wel gewaardeerd. Het is daarom goed om een voorraadje klaar te hebben staan. Broodjes en snoep, salades, salades en voldoende koffie, thee en frisdrank. Het biertje is voor de housewarming.

Een feestje organiseren

HEt is natuurlijk ook belangrijk om een feestje te organiseren voor iedereen die geholpen heeft. Het is gezellig en leuk. Iedereen kan dan zien hoe het is geworden. De mensen die je hebben helpen schilderen, verhuizen en hebben gesteund bij het verhuizen. Tof toch! Het kan een uitstekend feestje worden. Nu kunnen de wijntjes, biertjes en sterke drank ook op tafel komen. Je zult tot in de late uurtjes doorfeesten. Wees slim en nodig ook alle buren uit! Niemand kan dan wat zeggen van geluidsoverlast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *