telefoon verkopen

5 Tips die een telefoon verkopen eenvoudig maken

Gooi jouw werkende oude telefoon niet weg! In de meeste gevallen zijn oude telefoons minstens 50 euro waard. Door je mobiele telefoon te verkopen kun je eenvoudig besparen op de aankoop van een nieuwe. Websites als Marktplaats.nl, Ebay.nl en Speurders.nl zijn perfect voor het aanbieden van gebruikte elektronica.

1 Zoek uit wat de gemiddelde verkoopprijs is.

Je kunt verrassend veel geld verdienen door je oude mobiele telefoon te verkopen. Maar, eerst moet je bepalen hoeveel tijd en moeite je in de verkoop wilt steken. Ga eerst op zoek naar het huidige aanbod van soortgelijke mobiele telefoons.

Wanneer je de prijzen niet de moeite waard vindt, dan kun je altijd nog jouw telefoon verkopen aan een website die oude telefoons voor onderdelen koopt.

2 Bepaal een strategische prijs

Hoe lager de prijs, des te groter de kans dat jouw telefoon sneller verkocht wordt. Echter wil je natuurlijk wel een mooi bedrag ontvangen. Het is slim om gebruik te maken van de gemiddelde verkoopprijs om zelf een prijs te bepalen. Bied je jouw telefoon met doos en bonnetje aan? Dan kun je iets hoger gaan zitten met je vraagprijs, bijvoorbeeld 10-20% hoger dan het gemiddelde.

3 Verwijder alle persoonlijke gegevens van de telefoon

Ok, je bent van plan om de telefoon te koop te zetten. Dan is het belangrijk om alle persoonlijke gegevens van de telefoon te halen, voordat je iets anders doet. Het zou vervelend zijn als de koper in bezit van jouw persoonlijke gegevens komt.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De meest makkelijke manier is om de telefoon terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Hoe je dit doet, vind je vaak in de handleiding. De meest smartphones bieden deze ‘’reset’’ in de instellingen aan.

4 Biedt een volledig pakket aan

Verzamel alle handleidingen, opladers, doosjes en maak overal foto’s van. Een volledig pakket is veel meer waard dan een losse mobiele telefoon. Een losse telefoon kan daarnaast vragen bij de koper opleveren. Vergeet niet indien mogelijk het kassabonnetje bij te leveren.

5 Hou je e-mail regelmatig in de gaten  

Nieuwe verkopers vergeten vaak hun e-mail in de gaten te houden. Wanneer je een bod op jouw oude telefoon krijgt, dan ontvang je automatisch een e-mail notificatie. Wanneer een potentiële koper niet snel een antwoord ontvangt, dan kan de verkoop van jouw telefoon aan jou voorbij gaan.

Ga niet in op rare e-mails die onbetrouwbaar overkomen! Verstuur de telefoon pas wanneer je het geldbedrag hebt ontvangen, of nog beter: Zorg dat de koper bij jou thuis langskomt om de transactie af te ronden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *