apple

Apple verkoopt ruim 60 miljoen iPhones door iPhone 6

In het eerste kwartaal van 2015 heeft Apple een hoge winst behaald door het grote aantal verkochte iPhones. Er zijn 40% meer iPhones verkocht dan een jaar eerder, voornamelijk door de iPhone 6. Het aantal verkochte iMacs steeg licht terwijl het aantal verkochte iPads flink daalde.

2e hoogste omzet en winst ooit door iPhone

In de eerste 3 maanden van 2015 heeft Apple een omzet behaald van 58 miljard dollar. Dit is, na het vorige kwartaal, de hoogste omzet ooit. Toen werd er een omzet van bijna 75 miljard dollar behaald.

Ook heeft het bedrijf de 2e hoogste winst ooit behaald met 13,5 miljard dollar. De hoogste winst was wederom behaald in het vorige kwartaal, met een winst van 18 miljard dollar.

iPhone verkoop stijgt, iPad verkoop daalt

Behalve de ruim 61 miljoen verkochte iPhones heeft Apple ook 12,6 miljoen iPads verkocht. Vorig jaar waren dit er nog 16,4 miljoen, wat een afname van 23% betekent. Het aantal verkochte iMacs steeg met 10% van 4,1 naar 4,6 miljoen.

Apple verkoopt steeds meer in China

Financieel gezien is China een belangrijker land geworden voor Apple. De omzetstijging in China is met 71% gestegen, wat betekent dat de verkopen de afgelopen drie maanden bijna 17 miljard dollar opbrengen. Om te vergelijken: In Europa wordt er 12,2 miljard dollar omgezet, in de Verenigde Staten 21,3 miljard dollar.

iPhone 6 of andere smartphone?

Als je een iPhone wilt kun je er voor kiezen om een abonnement te nemen in combinatie met deze telefoon. Om het abonnement te kiezen wat het beste bij jou past kun je onze vergelijker gebruiken. Je kunt ook een smartphone los kopen en bij ons het voordeligste sim only pakket kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *