kpn

KPN dekking in buitengebieden wordt beter

KPN verbetert zijn netwerk voor mobiele telefoons in de buitengebieden van Nederland. De komende jaren worden er tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd om het bereik in minderbevolkte gebieden te vergroten.

Nieuwe techniek voor betere KPN dekking

Door het plaatsen van extra masten en het inzetten van nieuwe technieken worden de komende jaren honderden knelpunten aangepakt. Het is nog niet bekend gemaakt of deze verbetering in het bereik alleen voor telefoneren geldt of ook voor 3G- of 4G-internet.

KPN gaat werken met een lagere frequentie in de bestaande masten, wat voor een groter bereik zorgt. Ook zullen er dus nieuwe masten geplaatst worden, maar hiervoor zullen eerst vergunningen verkregen moeten worden. Bij de aanvraag voor het plaatsen van nieuwe masten werkt KPN samen met andere providers.

KPN dekking in het oosten van Nederland

Vooral in de oostelijke helft van het land vlakbij de grens (Drenthe, Limburg, Overijssel en Gelderland) en in kleine delen van Noord-Holland en Noord-Brabant wordt het bereik verbeterd.

KPN is al bezig met andere ontwikkelingen om het mobiele bereik in Nederland te optimaliseren. Zo gaat het bedrijf bijvoorbeeld 3 frequenties koppelen om de snelheid van 4G mobiel internet te verhogen.

KPN dekking is momenteel 99%

Op dit moment zegt KPN een dekking van 99% te bieden. Door deze nieuwe investeringen in het netwerk zal dit percentage met enkele tienden toenemen. KPN verwacht de verbeteringen in deze dunbevolkte gebieden in de komende 3,5 jaar door te voeren.

Nieuwe mobiele provider

Heb jij nu een mobiele provider maar wil je toch liever KPN? Vul jouw wensen voor een mobiel abonnement in onze vergelijker in en bekijk direct welk abonnement het beste bij jou past! Je kunt ook kiezen voor een sim only abonnement!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *