Galaxy S9 de laatste Galaxy S telefoon?

Samsung is een van de bekendste techgiganten op dit moment. Met name staat het bedrijf bekend om haar smartphones en om haar tv’s. Voornamelijk is de Galaxy S-serie één van de bekendste telefoonseries dat in de laatste jaren uitkwam. Sinds de eerste Galaxy S in 2010 uitkwam, is er dus ook ieder jaar een opvolger uitgekomen. Met iedere uitvoering een beter camera, beter geheugen, hogere schermresoluties. In de laatste jaren is de smartphone industrie dus ook een waardevolle business geworden. In 2010 was er veel controversie tussen de Galaxy S en de iPhone 4 en zo is dat 8 jaar lang door gegaan tussen de techgiganten, Samsung en Apple. Veel fans van de twee smartphone series zijn dus al jaren aan het knokken met de eeuwenoude vraag: Galaxy S of iPhone? Een oorlog tussen fanboys. Bij Samsung werd altijd gezegd beter is en bij Apple werd altijd gezegd dat de software beter is. Maar na recent nieuws is er een grote kans dat de Galaxy S naam wordt vervangen door Galaxy X.

Samsung Galaxy X in 2019

In 2017 kwam de welbekende Galaxy S8 uit met het prachtige, nieuwe infinity display. Daarom kijken wij en veel fans van de Galaxy S-series ernaar uit om de Galaxy S9 volgende maand te ontvangen. Maar de Galaxy S9 wordt de laatste Galaxy S smartphone in de series. Geruchten zeggen dat de opvolger van de Galaxy S9, in 2019, de Galaxy X gaat heten. Niet te verwarren met het nieuwe toestel van Apple, de iPhone X. Dit is niet Samsung die graag met de benaming trend van Apple mee gaat. Samsung had al veel eerder de naam Galaxy X in bezit. Deze benaming van Samsung is waarschijnlijk omdat S-series haar toestel met ‘10’ in de naam bereikt. Na de Galaxy S9 zou logisch gezien de Galaxy S10 moeten komen. Omdat Samsung het graag simpel wil houden, veranderen ze de S-series naar de X-series. Dit gaat dus puur om de branding van de smartphone serie. De Galaxy Note series blijft nog op dit moment bij het numerieke systeem omdat de Note series nog maar bij de 8 is. Misschien zien wij in twee jaar tijd de Galaxy Note X? De opvolger van de Galaxy X krijgt ook geen numerieke waarde, bijvoorbeeld: Galaxy X in 2019 en Galaxy X+ in 2020. Toch geeft dit een verfrissing van de Galaxy vlaggenschippen en geeft dit Samsung de kans om iets anders te doen met de series.

Geruchten of toch de waarheid over Samsung

Dit zou allemaal een misverstand zijn, omdat de Galaxy X ook een ander project kan zijn van Samsung en helemaal geen opvolger wordt van de Galaxy S9. Wat de naam kan worden weten wij niet. Misschien gewoon weer de traditionele Galaxy S10. Samsung heeft daarnaast ook officieel opvouwbare telefoons die ook de Galaxy X werden genoemd, een premium Samsung telefoon dat niks met de Galaxy S series te maken heeft. Deze Galaxy X met een opvouwbaar scherm kan ook een variant zijn van de Galaxy X series. Bijvoorbeeld een higher-end variant voor een prijsje van een high-end smartphone. Omdat er toch een kans is dat de opvolger van de Galaxy S9 niet de Galaxy X gaat heten, moeten wij alles toch even met een korreltje zout nemen. Het wordt dus afwachten wat er gaat gebeuren met de Galaxy S-series en de Galaxy X. In de tussentijd vermaken wij ons wel met de Samsung Galaxy S9.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *