De keuze voor een nieuw telefoonabonnement is voor sommigen heel lastig. Je kunt namelijk kiezen voor een duurder abonnement met gratis smartphone of een sim only abonnement. Momenteel stappen veel mensen over op sim only vanwege de maandelijkse lage kosten. Echter moeten ze hun smartphone wel zelf betalen, want die krijg je er dan niet bij cadeau. Beide opties hebben dus zo hun voor- en nadelen. Laten we daar eens iets dieper op ingaan.
Sim only
Zoals aangegeven kiezen steeds meer mensen voor sim only vanwege de lage kosten iedere maand. Lees meer over wat Sim Only is. Je betaalt namelijk slechts een paar euro. Dat betekent dus dat je iedere maand geld overhoudt en weer kunt uitbesteden aan iets anders. Daarnaast zijn sim only abonnementen ook nog eens ontzettend flexibel, want vaak kan je iedere maand het abonnement opzeggen bij de provider. Bij een traditioneel abonnement heb je die mogelijkheid niet. Tevens ben je niet verplicht om een tweejarig abonnement af te sluiten, maar kan je ook kiezen voor een éénjarig contract. Dit zijn slechts enkele voordelen die een sim only abonnement met zich meebrengt. Het grote nadeel hiervan is dat je zelf een toestel moet betalen. Dat kan soms een dure uitgave zijn, maar dat ligt er natuurlijk aan welk toestel je neemt. Ben jij al overtuig van sim only?
Abonnement met smartphone
Hoewel abonnementen met smartphones voorheen ontzettend populair, wordt dat steeds minder. Het grote voordeel van dit soort abonnementen is natuurlijk de gratis smartphone die je erbij krijgt. Bij sim only moet je deze zelf aanschaffen en hier krijg je het cadeau van de provider. Daartegenover staat dan wel de hogere kosten per maand, dus indirect betaal je uiteindelijk wel voor deze smartphone. Veel mensen vinden dat niet erg en zijn zo blij als een kind in de snoepwinkel als ze een gratis toestel ontvangen. Weet jij al wat je gaat doen?
Wordt het al tijd voor een nieuw telefoonabonnement?
Loopt jouw telefoonabonnement ook bijna ten einde en mag je eindelijk een nieuwe uitzoeken? Sommige smartphonegebruikers vinden het soms een hele sleur om twee jaar onder contract te staan bij een bepaalde provider. Maandelijks wordt er veel geld afgeschreven en op een gegeven moment is iemand het gewoon zat om steeds zoveel geld te moeten missen. Wellicht klinkt jou deze situatie bekend in de oren en zou je liever vandaag dan morgen willen dat je een nieuw abonnement mag uitzoeken, alleen waar ga je dan voor?
De uitkomst die sim only heet
Sinds enkele jaren is er voor deze smartphonegebruikers een ideale uitvinding gekomen die sim only heet. Met een sim only abonnement betaal je maandelijks helemaal niet zoveel geld. Voor slechts een paar euro per maand kan je al van een abonnement genieten met genoeg aantal belminuten en MB’s. Het enige wat je wel zelf moet betalen is de smartphone zelf, want deze krijg je er namelijk niet bij. Misschien heb je wel een toestel die nog steeds goed is. In dat geval hoef je geen nieuwe aan te schaffen, maar wacht je daar pas mee tot dat deze kapot gaat. Voor veel mensen is dat dus een reden om na hun traditionele abonnement over te stappen op sim only. En wist je dat er nog meer voordelen waren van een sim only abonnement?
Wat heeft sim only te bieden?
Naast de lage kosten iedere maand heb je vaak ook de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. Zoals aangegeven vinden veel gebruikers het vaak een hele lange tijd om twee jaar aan een provider vast te zitten. Met sim only heb je die problemen niet, want veel sim only providers bieden namelijk de mogelijkheid om iedere maand het abonnement op te zeggen. Wat sommigen wel denken is dat ze met sim only er minder voor terug krijgen. Minder belminuten en MB’s. Echter is dat helemaal niet zo, want vaak stel je zelf een abonnement samen en daarbij kan je gebruik maken van dezelfde voorzieningen. Ideaal toch? Als je het combineert met een vast internet voor thuis pakket kan je zelfs nog extra voordeel hebben. Zo’n 4-in-1 pakket met extra combivoordeel biedt bijvoorbeeld korting op de factuur, extra data of een extra gratis TV-pakket. Providers noemen dit ook wel quad-play.