internet

Hoe wordt internetsnelheid uitgedrukt

Bijna elke inwoner van Nederland heeft op dit moment internet tot zijn beschikking. Meer dan 90% van de Nederlandse bevolking maakt dagelijks gebruik van het internet. Hiermee staat Nederland hoog in het rijtje landen waarbij de bevolking dagelijks gebruikt maakt van het internet. Ook wat betreft de gemiddelde internetsnelheid scoort Nederland hoog. In 2015 was de gemiddelde internetsnelheid in Nederland 14,2Mbps. Maar hoe snel is dit nu precies en wat kun je er mee? In dit artikel wordt het allemaal duidelijk.

De snelheid van internet wordt uitgedrukt in Mbps. Dit staat voor megabit per seconde en komt feitelijk neer op hoeveel megabit je kunt verzenden en ontvangen. Verzenden heet in het Engels ook wel upload en ontvang heet download. Wat belangrijk is om te weten dat er een verschil zit tussen Mbps en MBps. Mbps betekent megabit per seconde en MBps betekent Megabyte per seconde. Acht megabit staat gelijk aan één megabyte. Om te berekenen hoeveel Megabyte per seconde je kunt downloaden moet je dus het aantal megabit delen door acht. Op deze manier kun je heel eenvoudig Mbps omrekenen naar MBps. Een voorbeeld ter illustratie:

Wanneer je een internetsnelheid hebt van 20Mpbs deel je dit door acht. 20 / 8 = 2,5 Megabyte per seconde. Je kunt nu uitrekenen hoe lang het duurt om dingen te downloaden:

CD (600Mb) = 4 minuten
Computergame (1500MB) = 10 minuten
Film (4000MB) = 27 minuten

Het is dus belangrijk bij het afsluiten van je internetcontract om te bepalen welke snelheid voor jou geschikt is. Als je weinig download en alleen gebruik maakt van internet is 20Mbps vaak genoeg. Als je veel bestanden download kun je het beste 100Mbps of meer nemen. De snelheid waarmee gedownload wordt ook beïnvloed door de website/server waar de bestanden staan opgeslagen. Wil jij een snelle website maken? Maak dan eens een vergelijking op www.vimexx.nl

Het gemiddelde van Nederland ligt op 14,2Mbps dit betekent dus 1,78MBps. Met dit gemiddelde staat Nederland op de zesde plaats in de wereld. Wanneer we kijken naar de landen die sneller internet hebben dan Nederland zijn dat:

Landen met sneller internet dan Nederland

Zuid-Korea
In Zuid-Korea hebben ze het snelste internet ter wereld met een gemiddelde van 22,3Mbps is dit veruit het land met het snelste internet.

Hong Kong
Hong Kong is een van de dichtst bevolkste gebieden ter wereld. Het internet is de laatste jaren qua snelheid en gebruik enorm toegenomen. In Hong Kong is de snelheid gemiddeld 16,9Mbps.

Japan
Japan is het laatste Aziatische land in de top van landen met het snelste internet. Hier is de gemiddelde snelheid 15,4Mbps. Vooral buiten de stedelijke gebieden wordt het internet steeds sneller.

Zweden
Zweden heeft het snelste internet van Europa. Gemiddeld is dit 14,7Mbps.

Zwitserland
Zweden wordt op de voet gevolgd door Zwitserland. Hier is het internet 0,1Mbps minder snel dan in Zweden. Namelijk 14,6Mbps.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *