kpn

KPN verhoogt downloadsnelheid en verbetert dekking

KPN gaat downloadsnelheden van 200 Mbps aanbieden over de telefoonlijn. Hierdoor moeten de snelheden van huidige dsl-klanten die de maximumsnelheden nu niet halen ook hoger worden. Ook de snelheid van uploaden gaat omhoog tot 60 Mbps.

KPN wil in de komende 1,5 jaar snelle breedbandverbindingen aanbieden op veel meer plaatsen in Nederland. Het doel van KPN is om eind 2016 85% van Nederland een verbindingssnelheid van minstens 100 Mbps aan te bieden. Momenteel heeft ditzelfde percentage toegang tot snelheden van minstens 40 Mbps.  27% van de huishoudens in Nederland heeft toegang tot een glasvezelverbinding van KPN die snelheden tot 500 Mbps mogelijk maakt.

KPN geeft nog geen datum

Wanneer de klanten een pakket met hogere internetsnelheid kunnen bestellen wil KPN nog niet zeggen, wel zeggen ze dat ze nu begonnen zijn met de uitrol ervan. Als de nieuwe technologie beschikbaar wordt belooft de provider klanten per regio te benaderen. Ondertussen werkt KPN ook aan de ontwikkeling van een andere technologie die een downloadsnelheid van 400 Mbps over de telefoonlijn mogelijk moet maken.

KPN glasvezel

Behalve dat de provider meer huizen wil voorzien van een glasvezelverbinding maakt KPN de snelheid van het bestaande telefoonnetwerk ook hoger door wijkkasten en andere infrastructuur te voorzien van eigen glasvezelverbindingen.

KPN in de buitengebieden

In de buitengebieden, gebieden waar nu nog geen (snelle) breedbandverbindingen zijn, belooft KPN ook betere dekking. De provider overlegt met deze plaatselijke gemeentes om voor een betere dekking te zorgen. Ook het aanleggen van glasvezel in riolen en het bieden van breedbandverbindingen via 4G horen bij de mogelijkheden.

Sneller internet

Wil jij ook sneller internet? Vul jouw adresgegevens in de vergelijker in en zie direct welke snelle internetabonnementen er bij jou beschikbaar zijn. Ook kun je bij ons overstappen op een nieuw mobiel abonnement met 4G!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *