t-mobile

T-Mobile klanten dalen al 2,5 jaar in aantal

Voor het tiende kwartaal op rij neemt het aantal T-Mobile klanten af. Behalve het aantal gebruikers daalt ook de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar.

Aantal T-Mobile klanten

Momenteel heeft T-Mobile ruim 3,8 miljoen klanten. Dit is een stuk minder dan de ruim 4,3 miljoen klanten een jaar geleden. De daling is voor een groot deel wel te verklaren door de verkoop van Simpel, een dochterprovider van T-Mobile. De verkoop van Simpel betekende een verlies van 226.000 klanten.

T-Mobile zelf ontevreden

Sinds het vorige kwartaal is het aantal klanten afgenomen met 70.000. Dit betekende voor de tiende keer op rij een afname in het aantal klanten voor de provider. 2,5 Jaar geleden had T-Mobile nog een klantenbestand van 4,76 miljoen.

De provider zelf is vooral ontevreden over het verlies van 12.000 gebruikers met een abonnement bij T-Mobile. De rest van de klanten die weg is zijn prepaid gebruikers. Investeringen in het 4G netwerk, persoonlijke diensten, nieuwe producten en de focus op zowel de budget- en zakelijke markt moet de negatieve trend ombuigen.

T-Mobile 4G

In tegenstelling tot het aantal klanten van T-Mobile blijft het gebruik van het 4G netwerk stijgen. Ruim een miljoen T-Mobile klanten maken gebruik van 4G, wat mede ervoor gezorgd heeft dat het dataverbruik bij de provider steeg met 53%.

In oktober biedt T-Mobile landelijke 4G dekking, wat moet zorgen voor een nieuwe groei van het klantenbestand.

Nieuw mobiel abonnement

Wil jij een nieuw mobiel abonnement omdat je ook gebruik wilt maken van 4G? Vul jouw wensen voor een mobiel abonnement in onze vergelijker in en bekijk direct alle aanbiedingen van alle bekende providers in Nederland. We bieden zowel mobiele abonnementen in combinatie met een smartphone aan als sim only abonnementen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *