digitale tv

TV aansluitingen stijgen in Nederland

Het aantal TV aansluitingen is het eerste kwartaal van dit jaar met 10.000 gestegen naar een totaal van 7,87 miljoen aansluitingen. De groei is afkomstig van een toename van 0,6% op het aantal abonnementen op digitale TV, wat de daling van 4% op analoge TV abonnementen ruim compenseert.

Digitale TV aansluitingen het populairst

Net geen 88% van de Nederlandse huishoudens maakt gebruik van digitale TV. De meeste TV aansluitingen worden geleverd door Ziggo via de kabel, Ziggo heeft met de kabel namelijk een marktaandeel van ruim 53%. Ziggo wordt gevolgd door KPN met 27%. TV aansluitingen via IPTV-diensten zoals DSL en glasvezel worden wel steeds populairder.

Verwacht wordt dat het aantal TV aansluitingen de komende jaren zal dalen omdat bijna alle huishoudens al een TV-verbinding hebben. Ook nemen steeds minder mensen een tweede abonnement vanwege het gebruik van tablets, computers en andere apparaten.

TV abonnementen vergelijken

Wil jij meer (HD) TV-zenders? Vul jouw adres in onze vergelijker in en bekijk direct welke digitale tv abonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn. Je kunt ook voor een alles in 1 pakket kiezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *