refurbished iphone

Voordelen van een refurbished iPhone

De laatste tijd zie je het steeds meer om je heen: het aanbod van refurbished iPhones. Er ontstaat nog enige verwarring over wat een refurbished iPhone nou precies is en wat zo de voordelen hiervan zijn. Overweeg je het om een nieuwe iPhone aan te schaffen? Neem dan zeker een refurbished iPhone mee in je overweging. Meer over wat een refurbished iPhone precies is en wat de voordelen van zo’n toestel zijn lees je hier.

Wat is een refurbished iPhone

Er bestaat veel verwarring rondom een refurbished iPhone, want wat is dat nou precies? Vaak wordt er een verkeerde vergelijking gemaakt met een tweedehands telefoon. Dit is namelijk niet helemaal waar. Bij een refurbished telefoon wordt de telefoon weer op de markt gebracht, maar moet het toestel wel voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen voordat het het naampje refurbished mag worden gegeven. Er worden misschien defecte of versleten onderdelen van de telefoon vervangen en na een controle moet deze telefoon weer aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Dit zorgt ervoor dat een refurbished toestel maar liefst honderden euro’s goedkoper kan zijn dan een nieuw toestel.

Voordelen van een refurbished iPhone

Een van de grootste voordelen van een refurbished iPhone is dat het vele malen goedkoper is dan een nieuwe telefoon. Zo kan het verschil wel oplopen tot honderden euro’s verschil. Waarom zou je veel geld uitgeven voor een nieuw telefoon toestel als een refurbished telefoon aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet?

Daarnaast krijg je, net als bij een nieuw toestel, ook garantie op een refurbished iPhone. Lees hiervoor altijd wel goed de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden voor de aanschaf goed door. Het termijn kan namelijk verschillen per verkoper. Bij een tweedehands telefoon heb je vaak geen garantie en daarnaast ook niet dezelfde kwaliteitseisen als bij een refurbished toestel. Hierbij wordt er gekeken naar zowel de hardware als de software. Ook wordt de batterij van de telefoon bij een refurbished telefoon standaard vervangen. Een telefoon verliest namelijk altijd capaciteit bij het gebruik ervan. Dit is vaak bij tweedehands telefoontoestellen niet het geval.

Wil je daarnaast nog graag een andere telefoon of zoek je juist een extra telefoon voor werk of andere zaken dan is een refurbished toestel de beste keuze om ook nog wat geld te besparen.

Wat vind jij van refurbished telefoon toestellen? Zou jij ervoor kiezen of ga je toch liever voor een compleet nieuw toestel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *