goedkope smartphone

Goedkope smartphones

Veel telefoons zijn tegenwoordig erg prijzig wil je een telefoon uit de top 5 meest gekochte telefoon betaal je gauw al € 800,- als je geen abonnement afsluit. Er komen uit het China, Korea, Japan en Amerika steeds meer goedkopere telefoons met hoge kwaliteit. Voornamelijk de Chinezen zijn erg goed in kopiëren van bekende merken voor een zachte prijs. Zo hebben ze voor een iPhone een Ellephone op de markt gebracht. Ellephone lijkt heel erg op een iPhone.

Er zitten wel wat nadelen aan het kopen van een telefoon uit de Aziatische landen. Ze hebben vaak andere prioriteiten dan de westerse fabrikanten. Als voorbeeld zijn bij de budgetmodellen in die worden gemaakt door Nokia en Motorola de frontcamera weggehaald en de kwaliteit van de camera minder. Terwijl de Chinese fabrikanten juist camera’s met hoge resolutie in hun telefoon zetten. Hetzelfde geldt voor schermen van de telefoon: hoe groter en hoe meer pixels, hoe beter. Of die schermen goed zijn, is minder relevant. Ze besparen liever op andere zaken. Een groot voordeel van de Chinese markt is dat voor ieder wens wel wat te vinden valt. Ze hebben voor elke markt wel een degelijke telefoon die aan je eisen kan voldoen. Sommige telefoons hebben geen Google-app maar een Chinese variant vaak is alles nog niet vertaalt in het Engels of het staat nog vol met spelfouten.

Je ziet ook steeds meer grote providers in Nederland een abonnement aanbieden met minder bekende merken die uit Aziatische landen komen. Voor een overzicht kun je kijken op Telefoon met abonnement. Je kunt er ook voor kiezen om zelf via internet een telefoon te bestellen. Hier kleven wel een paar nadelen aan. Vaak zijn de levertijden erg lang, want ze willen zoveel mogelijk alleen ineen keer via vliegtuig of schip verzenden naar Nederland. Soms moet je wel een maand wachten tot het geleverd is. Daarnaast is het aan te raden om goed uit te zoeken en vergelijken wat je telefoon kan. Reviews zijn moeilijker te vinden tenzij je goed chinees kan lezen.

Het zal in de komende jaren snel gaan in de Aziatische landen. Ze ontwikkelen alles in een rap tempo en het zal niet lang duren tot ze hetzelfde kwaliteit gaan bieden als Iphone, Samsung en Nokia voor een veel scherpere prijs. Het is zeker aan te raden om het goed in te gaten te houden wat de ontwikkelingen zijn. Je kunt hier in de toekomst veel geld op besparen! Door de komst van Alibaba op de Nederlandse markt zal het nu nog makkelijker worden om een Aziatische telefoon te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *