reparatie telefoon

Waarom kapotte telefoons niet gerepareerd worden

Tegenwoordig kun je makkelijk en snel je smartphone fixen bij een mobiele telefoon reparateur. Elke stad heeft wel een paar winkels waar je dat kunt laten doen. De grote telefoonwinkels blijven helaas achter.

In de wereld waarin je gepusht wordt om telefoons te kopen is er geen tijd en ruimte om eenvoudige telefoon reparaties op te lossen. De grote telefoonwinkels kennen daarom een ongemakkelijke structuur van reparatiehulp omdat zij hun aandacht hebben liggen op het verkopen van telefoons. Met andere woorden je bent te telefoon eenvoudigweg voor langere tijd kwijt omdat deze naar een centraal reparatiecentrum gestuurd moet worden afhankelijk van het merk of winkelketen.

De oplossing zit hem voor de consument dan ook in de kleine zelfstandige winkeltjes waar je gewoon je telefoon kan laten repareren terwijl je wacht. En de kosten zijn ook nog eens goed te overzien.

Meest voorkomende reparaties

Maar voor welke soorten telefoonreparatie kun je terecht bij een reparateur? Eigenlijk voor alles, maar toch laat men vaak de meest voorkomende defecten ongerepareerd. Welke defecten laat men dan toch ongerepareerd zitten en welke defecten laat men direct repareren?

Meest ongerepareerde defecten

  • Kapotte scherm
  • Kapotte camera
  • Kapotte koptelefoon unit

Met deze defecten kun je nog een tijd lang doorgaan met je telefoon. Vaak is een kapot scherm niet meer dan een paar barstjes waar je nog voldoende mee kan zien. Dit is dan ook de voornaamste reden voor het niet repareren.

Met een kapotte camera en koptelefoon unit kiezen mensen er ook voor om niet te repareren omdat deze niet tot de basisfuncties horen en de telefoon op zijn minst nog goed bruikbaar is voor telecommunicatie.

Meest gerepareerde defecten

  • Kapotte accu
  • Kapotte oplaad unit
  • Kapotte speaker

Veel directer zonder deze defecten kun je niet. Als eenmaal één van de bovenstaande defecten optreden heb je een probleem. Vaak zie je dan dat mensen ofwel de reparatie laten uitvoeren of stomweg gewoon een nieuwe telefoon kopen omdat men denkt dat repareren net zoveel kost als een nieuwe telefoon.

Repareren of nieuwe telefoon

Het alternatief voor repareren is een nieuwe telefoon kopen. Soms komt het voor dat het onderdeel van de allernieuwste telefoon zo duur is dat je makkelijk kunt investeren in een nieuwe telefoon. Meestal wordt dan wel gekozen voor een goedkoper model om de kosten eruit te halen.

Omdat het alternatief zo aantrekkelijk is, vooral wanneer een nieuwe telefoon goedkoper is dan de telefoonreparatie zelf, gebeurt het toch te vaak. Op deze manier is een mobiele telefoon niet duurzaam voor het milieu wanneer deze bij de eerste en de beste beschadiging weggegooid wordt. Het alternatief hierop is weer de reparatie niet laten uitvoeren en doorgaan met het defect wat je hebt. Tenzij het echt niet anders kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *