kpn

KPN verkoopt Base aan kabelbedrijf Telenet

KPN heeft zijn Belgische dochteronderneming Base verkocht aan het Belgische kabelbedrijf Telenet. KPN ontvangt voor de verkoop ruim 1,3 miljard euro. Telenet krijgt door de overname een eigen mobiele netwerk tot zijn beschikking.

Telenet

Door de overname wil Telenet de beste mobiele verbinding garanderen: “Met een eigen mobiel netwerk staan we sterker om dat te kunnen verwezenlijken.” Telenet had nog geen eigen netwerk en de provider is onderdeel van het concern Liberty Global, dat ook de eigenaar van Ziggo is.

Telenet kan nu zowel vaste als mobiele diensten aanbieden in België en neemt 3,3 miljoen klanten van Base over.

KPN

KPN heeft door de verkoop van Base al zijn buitenlandse activiteiten afgestoten. De provider wil de resultaten verbeteren door zich alleen nog te richten op de binnenlandse markt.

In 2012 deed KPN ook al een poging om Base te verkopen, maar dit mislukte omdat geen enkele partij een acceptabele prijs wilde betalen voor de overname. Met name in de telecomsector is het fusie- en overnameklimaat sterk verbeterd.

Andere mobiele provider?

Wil jij switchen van mobiele provider? Vul jouw wensen voor een telefoonabonnement in onze telefonievergelijker in en kies direct een nieuw mobiel abonnement! Je kunt ook kiezen uit een sim only abonnement!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *