4G

40% van Nederlanders heeft 4G-smartphone

In februari van dit jaar had ongeveer 40% van de Nederlanders een smartphone in bezit die geschikt is voor 4G mobiel internet. Vorig jaar was dit nog maar 18%.

4G-smartphone steeds populairder

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft ruim 1600 respondenten ondervraagd over hun mobiele telefoons. Behalve een 4G-smarphone moet je ook een 4G-abonnement kiezen om gebruik te maken van 4G mobiel internet. Van de mensen die een 4G-smartphone bezitten gebruikt ongeveer de helft van de mensen ook daadwerkelijk 4G om te communiceren. Er is niet duidelijk welk 4G-netwerk het populairste is.

4G-abonnementen

Waar vorig jaar het percentage van Nederlanders die een 4G abonnement had op 4% stond is dit op basis van de enquĂȘte nu 21%.

Ook geeft 25% van de ondervraagden aan dat ze het komende jaar over willen stappen naar een 4G-abonnement, vorig jaar was dit nog maar 16%. De netwerken van zowel KPN, T-Mobile, Vodafone als Tele2 bieden 4G verbindingen aan.

Mobiele abonnementen vergelijken

Heb jij een 4G-smartphone maar nog geen 4G-abonnement? Of heb je juist nog geen 4G-smartphone en wil je deze wel snel kopen? Vul jouw wensen in onze vergelijker in en bekijk direct welke mobiele abonnementen voldoen aan jouw wensen! We vergelijken ook sim only abonnementen als je jouw huidige telefoon wilt blijven gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *