t-mobile

T-Mobile verbetert 4G netwerk

T-Mobile is afgelopen week begonnen met het verbeteren van het bereik en de capaciteit van hun 4G netwerk. Dit moet onder meer zorgen voor beter bereik binnenshuis en een betere verbinding op moeilijk bereikbare locaties.

T-Mobile verbetert 4G door gebruik andere frequentie

Woensdag is begonnen met de verbetering van het 4G netwerk in Amsterdam. Na Amsterdam zijn onder andere Utrecht, Rotterdam en Den Haag aan de beurt. Halverwege augustus moet de hele Randstad over 4G op 900 MHz beschikken.

De verbinding wordt verbeterd doordat T-Mobile ook gebruik gaat maken van de 900 MHz-frequentie, waar de provider eerst alleen de 1800 MHz-frequentie gebruikte. Hoe hoger de frequentie, hoe hoger de snelheid in theorie kan zijn. Het nadeel van een hogere frequentie is dat het bereik minder goed is en er minder capaciteit mogelijk is.

KPN en Vodafone hebben de uitrol van 4G juist anders aangepakt. Zij hebben eerst voor dekking gezorgd door de 800 MHz-frequentie te gebruiken en zijn sinds enkele maanden bezig om ook de 1800 MHz-frequentie te gebruiken voor hogere snelheden.

T-Mobile verbetert 4G landelijk op later moment

Behalve in de Randstad zal de rest van Nederland volgens T-Mobile “snel daarna” aan de beurt zijn. Hier wordt echter geen specifieke datum genoemd. Wel zal het 4G-netwerk van T-Mobile in oktober landelijk dekkend zijn.

Nieuw telefoon abonnement

Wil jij ook gebruikmaken van 4G? Vul jouw wensen voor een mobiel abonnement in onze vergelijker in en bekijk direct welke mobiele abonnementen er aan jouw wensen voldoen!

Je kunt bij ons ook alles in 1 pakketten vergelijken en direct online overstappen is snel en makkelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *