internet

Internetsnelheid in Nederland gestegen met 15%

Aan het eind van afgelopen jaar was de gemiddelde Nederlandse internetverbinding ongeveer 15 procent sneller dan een jaar eerder. De gemiddelde snelheid is uitgekomen op 14,2 Mbps, wat een downloadsnelheid betekent van 1,8 megabyte (MB) per seconde.

Wereldwijd vergeleken staat Nederland op de zesde plaats wat betreft de snelheid van het internet. Eerste op deze lijst staat nog steeds Zuid-Korea, met een gemiddelde snelheid van 22,2 Mbps. De top 3 wordt gecompleteerd door Hong Kong en Japan met 16,8 en 15,2 Mbps. In Europa staat Nederland wel in de top 3, achter Zweden en Zwitserland.

De gemiddelde internetsnelheid wereldwijd is 4,5 Mbps wat een stijging van 20% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Mobiele internetsnelheid

De mobiele internetsnelheid is in het Verenigd Koninkrijk overtuigend het hoogst met 16 Mbps. Geen ander land komt voor de gemiddelde mobiele internetsnelheid boven de 10 Mbps uit. De reden hierachter is dat er waarschijnlijk relatief veel mensen uit het Verenigd Koninkrijk gebruikmaken van een 4G verbinding. In Nederland ligt de mobiele internetsnelheid gemiddeld rond de 6,3 Mbps.

Sneller internet

Zit jij onder de gemiddelde internetsnelheid? Of zit je er wel boven maar wil je toch sneller internet?
Vul jouw gegevens in onze vergelijker in en stap over op een abonnement met sneller internet! Ook voor sneller mobiel internet ben je bij ons op de juiste plek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *