Kozijnen kopen

Je ontkomt er niet aan, iedere woning heeft ze nodig en ze vervullen verschillende belangrijke taken. Kozijnen kunnen zorgen voor goede isolatie, wat een positief effect heeft op uw energierekening. Ook het soort glas waarvoor u kiest heeft effect op de isolatiewaarde. Verder is het belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen en de garantie die op de kozijnen zit.

Isolatie

Het kopen van nieuwe kozijnen kan dus zorgen voor een flinke energiebesparing. Uiteraard ontkom je er daarbij niet aan om tegelijkertijd ook naar de ruiten te kijken. Zoals met de meeste besparingsmaatregelen in en rondom huis, is het belangrijk om de afweging te maken tussen de hoogte van de investering en het je uiteindelijk daadwerkelijk bespaart.

Met kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas kun je op jaarbasis tot wel €250 euro aan stookkosten besparen. Verstandig is het om deze klus samen te pakken en wellicht uit te besteden. Dit komt ook ten goede van de garantieperiode.

Garantie

Wanneer u kiest voor het laten monteren van de kozijnen voor een kozijnspecialist, dan profiteert u van een garantieperiode van gemiddeld 10 tot 15 jaar. Mocht er in deze periode iets defect zijn aan uw kozijnen, worden de reparatie- of vervangingskosten vergoed. De garantieperiode staat vaak ook vermeld op de offerte, die u gratis aan kunt vragen op Kozijnengids.com.

Materiaal

Als u besluit nieuwe kozijnen te nemen, dan is de materiaalkeuze een belangrijke volgende stap. Je bent in de gelegenheid om het materiaal van de nieuwe kozijnen volledig op je woonwensen aan te passen, wat een groot voordeel is! Houd bijvoorbeeld rekening met het onderhoud of de uitstraling van het materiaal. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende materialen:

  • Kunststof kozijnen: weinig onderhoud, goede isolatie
  • Aluminium kozijnen: weinig onderhoud, sterk materiaal, geschikt voor grote glasoppervlakken
  • Houten kozijnen: duurzaam materiaal, bewerkbaar en veelzijdig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *