kpn

KPN 4G+ beschikbaar in zeven steden in Nederland

Vanaf vorige week biedt KPN 4G+ aan, wat een snellere variant van 4G mobiel internet is. KPN 4G+ is onder andere beschikbaar in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Steeds meer klanten in meer steden moeten beschikking krijgen over 4G+ in de loop van het jaar.

De zeven KPN 4G+ steden

Behalve Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is KPN 4G+ ook beschikbaar in Eindhoven, Den Haag, Groningen en Tilburg.

Wat is 4G+?

4G+ is een snellere variant van mobiel internet, welke gebruikmaakt van een combinatie van meerdere frequenties. KPN biedt normaal 4G aan via de 800 MHz-band, maar combineert dit voor KPN 4G+ met de 1800 MHz-band. Er kan een hogere snelheid behaald worden met een hogere frequentie, maar het bereik wordt wel minder. KPN 4G+ haalt in theorie downloadsnelheden tot 225 Mbps. Bij ‘normaal’ 4G is een snelheid tot 50 Mbps mogelijk.

Voordelen van KPN 4G+

Volgens KPN zorgt de extra capaciteit van 4G+ ervoor dat er op drukke momenten een hoge snelheid en stabiliteit behaald kan worden. Je hoeft geen toestel te hebben dat 4G+ ondersteunt om te kunnen profiteren. Door het gebruik van de 1800 MHz-band worden er sowieso hogere praktijksnelheden behaald dan nu het geval is.

Ook Vodafone werkt aan 4G+

Vodafone is al langer bezig met 4G+, dat deze functionaliteit inmiddels al in 50 steden in Nederland aanbiedt. Veel van de nieuwste smartphones kunnen overweg met 4G+, zoals de Samsung Galaxy S6, Note 4 en HTC One M9. De iPhone 6 kan niet overweg met 4G+.

Mobiele abonnementen vergelijken

Wil je gebruikmaken van 4G+? Kies dan een mobiel abonnement in combinatie met een smartphone die overweg kan met 4G+. Vul jouw wensen in onze vergelijker in en bekijk direct welk mobiel abonnement voor jou de beste keuze is! Als je tevreden bent met jouw huidige telefoon kun je ook een goedkoper sim only abonnement kiezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *