vodafone

Liberty Global wil fusie met Vodafone Nederland

Het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, zou graag zien dat het bedrijf in Nederland een fusie aangaat met Vodafone. Liberty Global ziet grote strategische voordelen in deze fusie en noemt de fusie een “enorme waarde”. Ook zegt het bedrijf dat Ziggo mobiele providers gaat overnemen in landen als Nederland.

Fusie Liberty Global en Vodafone

Over een fusie van Liberty Global en Vodafone wordt al langere tijd gespeculeerd, maar het is voor het eerst dat John Malone (voorzitter van Liberty Global) zich hierover uitspreekt. Met name in Nederland ziet hij grote voordelen. Dit omdat Liberty Global onder de naam van Ziggo in Nederland groot genoeg is.

Liberty Global wilt ook in andere landen fuseren

Groot-Brittanië en Duitsland worden ook genoemd door Liberty Global als interessante landen om te fuseren met Vodafone. Malone spreekt vooral over “substantiële kostenvoordelen” als er een samenwerking komt.

Liberty Global heeft vorig jaar Ziggo overgenomen en kortgeleden zijn UPC en Ziggo samengevoegd. Afgelopen jaar liet Vodafone-directeur Vittorio Colao weten dat Vodafone een overname van Liberty Global overweegt.

Alles in 1 vergelijken

Wil jij sneller internet of juist meer (HD) tv-zenders? Vul jouw adresgegevens in onze vergelijker in en bekijk direct welke alles in 1 pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn! We vergelijken ook mobiele abonnementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *