kpn

KPN Digitenne wordt duurder door afname aantal klanten

Als je televisie kijkt via KPN Digitenne wordt je abonnement duurder vanaf 28 juni. De prijs gaat omhoog van € 12,50 naar €14,-. Omdat steeds meer klanten overstappen naar een andere manier van televisie kijken zegt KPN de dienst duurder te moeten maken.

KPN Digitenne alternatieven

In plaats van KPN Digitenne wordt er steeds vaker gekozen voor een alles in 1 pakket van KPN of van andere providers. KPN Digitenne is een abonnement voor televisie dat via radiosignalen door de lucht wordt doorgegeven. Je kunt 29 zenders bekijken in SD, geen enkele zender is te zien in HD.

Door de terugloop in Digitenne-klanten moet KPN de prijzen verhogen als compensatie. Vanwege de schaalvoordelen wordt het voor KPN steeds duurder om Digitenne aan te bieden aan deze klanten.

KPN Digitenne steeds minder populair

Het aantal abonnees van Digitenne loopt al jarenlang terug. In deze jaren heeft KPN ook altijd stapsgewijs de prijs opgevoerd. In 2010 had KPN Digitenne bijvoorbeeld nog bijna 900.000 klanten. In het eerste kwartaal van dit jaar was dit gezakt tot onder de 480.000.

Stopt KPN Digitenne in 2017?

De vergunning voor KPN’s DVB-T licentie, waarmee KPN Digitenne de zenders doorgeeft, loopt eind 2017 af. Het is nog onduidelijk of KPN deze licentie gaat verlengen en of Digitenne dus blijft bestaan.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze frequentie ter veiling aangeboden voor mobiele diensten zoals 4G of, als dit tegen die tijd beschikbaar is, 5G.

Alles in 1 vergelijken

Ben jij ook overgestapt van KPN Digitenne naar een alles in 1 pakket? Vul jouw adresgegevens in onze vergelijker in en bekijk direct of jij voor het juiste alles in 1 pakket heb gekozen! In deze vergelijker kun je kiezen voor een alles in 1 pakket, of juist een internet- of televisiepakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *