Waar moet je opletten bij het kopen van een telefoon?

Het mag vrij duidelijk zijn, dat een telefoon vandaag een stuk persoonlijker is dan een decennia geleden. Hoewel we het nog steeds een telefoon noemen mag deze term wat ons betreft wel een andere naam krijgen. Je doet tenslotte meer andere dingen op je telefoon dan bellen.

Appen, foto’s en Social Media.

Enkele voorbeelden. We sturen de hele dag berichtjes via verschillende online berichten services zoals Whatsapp als de bekendste maar ook telegram, snapchat en andere social media app’s zoals Facebook, Twitter en Instagram worden veelvuldig gebruikt om meer dan alleen berichten te sturen.

We maken de hele dag door foto’s van alles en nog wat en creëren daarmee mooie herinneringen. We gebruiken hem voor ons werk, door te e-mailen. Dingen op het internet op te zoeken, shoppen en we gebruiken onze telefoon zelfs om te betalen.

Zoals je even in een notendop kunt zien gebruiken we onze telefoon voor veel meer toepassingen dan alleen nog maar bellen. Laat staan SMS’en. Deze functie wordt nog maar heel beperkt gebruikt.

Is de term telefoon of smartphone nog wel gangbaar?

Ondanks dat we dus altijd telefoon zeggen als we het over onze smartphones hebben. Verdienen onze iPhones, Samsungs, Huawei’s en alle andere wel een betere naam. Maar goed dit is iets dat of de fabrikanten moeten marketen of moet groeien.

Wat wel zo is, is dat omdat je je telefoon vandaag de dag veel meer gebruikt voor van alles en nog wat je deze zaken moet meenemen wanneer je een nieuwe telefoon gaat aanschaffen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoon?

Dit is uiteraard heel persoonlijk en afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Je zult begrijpen dat een telefoon die je voor je werk gebruikt andere sterke kenmerken moet hebben dan een telefoon voor persoonlijk gebruik.

Maar stel dat je aan een nieuwe smartphone toe bent. Ga dan bijvoorbeeld naar de Mediamarkt of een andere winkel om daar telefoons uit te proberen. Wanneer je je nieuwe smartphone online gaat bestellen wat wel aan te raden is. Vergeet dan niet voor een voordeel aanbieding op https://bespaardeals.nl/mediamarkt te kijken.

Let bij het vergelijken van telefoons op de volgende zaken:

De belfunctie wordt nauwelijks naar gekeken.

Vroeger was de bel functie van een telefoon nog erg belangrijk. Ik weet nog dat wanneer ik naar een telefoon winkel ging om een nieuwe telefoon uit te kiezen dat ik altijd de kwaliteit van het gesprek wou testen. Dit was vroeger namelijk niet vanzelfsprekend goed bij alle merken en modellen. Tegenwoordig is de belfunctie bij vrijwel alle telefoons erg goed en wordt daar niet eens meer echt naar gekeken.

Netwerkverbindingen / Download & upload snelheden.

Waar letten we vandaag dan op? Internetverbinding Snelheid is iets wat belangrijk is. We gebruiken onze smartphones nu eenmaal veel om het internet op te gaan, via app’s.

Dus dat je telefoon compatible met meerdere netwerken is en een hoge download en upload snelheid kan bieden is belangrijk.

De kwaliteit van het beeldscherm.

Vroeger waren telefoons vrij groot. Dat moest steeds kleiner. Uiteindelijk liepen we rond met mini uitklapbare telefoons ter grootte van een luciferdoosje. Toen na het wappen het internet en het kunnen maken van foto’s steeds beter werd. Was een kleine telefoon niet meer belangrijk. iPhone heeft daar helemaal verandering in gebracht door van een telefoon een multimedia apparaat te maken waarop we muziek luisteren, internetten, films kijken en ga zo maar door.

Hierdoor is het beeldscherm en de grote van de telefoon een belangrijk kenmerk geworden. De telefoon moet niet te groot zijn maar wel superieur beeld hebben. Omdat dit ook weer persoonlijk is. Zie je dat verschillende merken zoals Apple en Samsung meerdere formaten van vrijwel dezelfde telefoon aanbieden. Nu kun je kiezen wil je een ‘normale’ smartphone of toch een maatje groter omdat je slecht ziet of een groot scherm gewoon fijn vind.

De prijs – Lenen of kopen?

Hoewel de meeste mensen een mobiel abonnement bij bijvoorbeeld Vodafone, KPN of Telfort nemen en daarbij een smartphone kiezen is dit niet perse de beste manier. Daarnaast is het afsluiten van een telefoonabonnement tegenwoordig een lening en wordt deze dus ook BKR geregistreerd en kan nadelige effecten hebben wanneer je een echte lening wilt afsluiten voor bijvoorbeeld een huis (hypotheek) of voor een private lease auto.

Het mag dan geen groot bedrag zijn. Maar wanneer je enkele keren te laat betaald dan wordt dit ook geregistreerd en wordt een andere lening afsluiten door iets simpels als je telefoon een stuk moeilijker. Hou daar rekening mee!

Hoewel een nieuwe smartphone soms wel enkele honderden tot duizend euro kost. Is het belangrijk om goed nat te denken over hoe je deze nieuwe smartphone gaat financieren. Betaal je hem in een keer zelf of neem je een abonnement? Vergelijk daarom goed de verschillen in prijs soms verschilt de totale prijs van een abonnement niet of is zelfs goedkoper dan het direct kopen van een smartphone.

Check je voordeel.

De eerder vermelde website bespaardeals. Is een autoriteit op het internet als het om kortingen gaat. Wat je ook gaat aanschaffen, of dat nu een telefoon bij de mediamarkt of nieuwe kleding is. Zorg dat je altijd eerst even langs bespaardeals gaat om daar je voordeel te checken.

We hopen dat je hier mee uit de voeten kunt. Dit zijn enkele voorbeelden van waar je op moet letten bij het kopen van een telefoon. Uiteraard is dit een fractie van waar je nog meer op kunt letten. Bij voldoende interesse in dit artikel zullen we overwegen om een complete lijst te maken met tips van waar je op moet letten bij het kopen van een telefoon. Voor nu veel plezier met het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *