Waarom data belangrijker is dan belminuten – Data Abonnementen vergelijken

Hoewel we uit gemak nog steeds de belfunctie van onze smartphone gebruiken wanneer we iemand willen spreken. Is dit niet direct de goedkoopste en beste manier meer.

Hoe Vaak bel jij iemand via Skype, Whatsapp, Messenger, Facetime of een van de andere vele mogelijkheden en app’s? Inderdaad veel mensen gebruiken dit. Laten we eerlijk zijn onze internetverbindingen zijn erg goed en stabiel. Bellen via het internet is dan ook gewoon erg goed te doen en veel goedkoper dan bellen via het ouderwetse telefonie netwerk van je provider.

Waarom bellen we nog steeds met een belbundel?

De enige reden waarom bellen via apps zoals Whatsapp nog niet de meest gebruikte manier om te bellen is. Is omdat de producenten van telefoons dit bepalen. Zolang deze fabrikanten van onder meer Samsung en Apple er voor kiezen om de standaard belfunctie die gebruik maakt van het telefonienetwerk van je provider te behouden zal dit zo blijven.

Sterker nog! veel providers betalen hiervoor omdat dit al lang achterhaald is maar ze ontzettend veel geld zouden verliezen wanneer iedereen stopt met bellen over het mobiele netwerk. Dit is ook de reden waarom databundels bij de bekende providers nog steeds te duur zijn.

Denk er maar over na. Waarom kun je voor je internet thuis wel voor een paar tientjes onbeperkt internet hebben. Maar op je telefoon niet? Het protocol werkt uiteindelijk het zelfde. Het zou mij ook niets verbazen dat providers je laten betalen voor het gebruik van het mobiele netwerk terwijl ze alles via het internet sturen.

Meerdere redenen waarom een data abonnement belangrijk is.

Er zijn steeds meer toepassingen waarbij je wel een data abonnement nodig hebt maar geen belbundel. Denk aan tablets, mifi routers voor internet onderweg of op locatie. of wat dacht je van internet in de auto?

Wifi in de auto.

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met internet mogelijkheden. Wanneer je deze auto’s voorziet van een simkaart met daarop een data abonnement. Kun je gebruik maken van allerlei handige apps voor in de auto. Dit worden er steeds meer en het wordt steeds leuker en vooral handig om internet in je auto te hebben.

Daarnaast kun je met dezelfde mogelijkheid ook wifi in de auto hebben. Hierdoor kun je een wifi signaal ter beschikking stellen aan je mede passagiers zoals bijvoorbeeld voor de kinderen zodat ze ongestoord op hun tablet Netflix kunnen kijken tijdens een lange reis.

Maar ook voor jezelf voor wanneer je bijvoorbeeld wilt werken vanaf een laptop en omdat we nu eenmaal veel online en vanuit de cloud werken is een goed wifi signaal een must en dus ook in de auto. Meer informatie en waarvoor je internet in de auto allemaal kunt gebruiken vind je op deze website http://wifivoorauto.nl/

Omdat deze website gericht is op alles wat te maken heeft met wifi en internet voor in de auto zoals mobiele wifi routers (mifi’s) en data abonnementen kun je deze hier ook vergelijken.

Data VS belbundel.

Zoals je uit de voorbeelden hierboven kunt zien. Is een data abonnement veel belangrijker geworden dan een compleet abonnement met belbundel, sms bundel en databundel.

De eerste twee hebben we steeds minder nodig en zouden in principe al helemaal afgeschaft kunnen worden. We zijn altijd online, we doen alles online dus waarom zouden we vandaag niet met z’n allen alleen nog maar online gaan bellen? Het kan en het werkt perfect dus waarom niet.

Je ziet dat dit bewust vanuit vooral de providers wordt tegengewerkt. Dit zie je omdat de sim only mogelijkheden nog beperkt zijn. Data abonnementen met een simonly zijn er ook niet veel. In feite is een telefoon met een internet abonnement alles wat je nodig hebt.

Tot die dag er is zul je van ons nog veel meer van dit soort tips en artikelen lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *