Telefonie vergelijken

Telefonie vergelijken

Als je aan een Nederlander vraagt waar hij of zij niet zonder kan, dan komt de mobiele telefoon zeer hoog in het lijstje. We kunnen onze partner best een dagje missen, maar onze mobiele telefoon niet hoor. De prominente rol die de smartphone tegenwoordig speelt in ons leven heeft natuurlijk voor- en nadelen. We kunnen ons sociale netwerk van vrienden, familie en vage bekenden in een handomdraai bekijken, daarnaast kunnen praktisch alles opzoeken via google.

Als jouw mobiele telefoon ook zo’n prominente rol speelt in je leven, dan is het zeker slim om een telefoon te kiezen die goed bij je past. Hoe meer tijd je ergens aan besteed, des te belangrijker de kwaliteit is. Telefoons vergelijken kun je op meerdere manieren doen.

  • wat is je budget?
  • Sim-only of abonnement met nieuwe telefoon
  • Hoeveel kun en wil je per maand betalen?
  • Heb je een voorkeur voor Samsung of Apple?
  • Zijn er specifieke eisen die jij hebt?
  • Wil je oordopjes die draadloos zijn of wil je juist plug-in oordopjes
  • Wil je je huidige nummer behouden?

Heb je een voorkeur voor een bepaalde provider zoals Vodafone, T-Mobile, KPN of een andere, dan kun je dat ook aangeven. Met de antwoorden op bovenstaaande vragen kun je gratis de online tool van vergelijkenkies.com gebruiken die alle telefoons en telefonie abonnementen met elkaar vergelijkt. Gebaseerd op jouw wensen krijg je een aantal suggesties waarvoor alle kosten zijn doorberekend. Op deze manier krijg je een helder overzicht van de telefoons en abonnementen die bij jou passen.

Als je een telefoon hebt die prima functioneert en niet aan vervanging toe is, kun je kiezen voor een sim-only abonnement. Zo’n abonnement is veel goedkoper en kun je met je huidige telefoon gebruik van maken. Let wel op dat je telefoon nog wel nieuw genoeg is dat je apps en het besturingssysteem kan updaten, want bij hele oude telefoons kan het voorkomen dat het besturingssysteem niet meer wordt geupdate. Dan zijn jouw foto’s en bestanden mogelijk in gevaar omdat een oud besturingssysteem meestal makkelijker te hacken is dan een up-to-date systeem.

Tegenwoordig is het bijna altijd standaard dat je 4G internet hebt op je telefoon waardoor je altijd snel internet hebt. Als dit niet het geval is, dan staat het duidelijk aangegeven bij de aanbieding. Kies je voor een nieuwe telefoon, dan kun je je ook afvragen wat je nog meer belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de maximale opslagruimte, dit is vaan 16 gigabyte of 32, en in sommige gevallen zelfs 64 of 128 gigabyte. Veel telefoons beschikken ook over een utbreidbaar geheugen, dan kun je er een geheugenkaart in doen. Veel telefoons beschikken tegenwoordig ook over vingerafdrukbeveiliging. Dit is ontzettend handig aangezien je dan nooit meer een code hoeft in te voeren, én een code kan natuurlijk worden afgekeken en je vingerafdruk niet. Het is dus ontzettend veilig om je telefoon te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Kortom, maak eerst een besluit of je een nieuwe telefoon wilt of je bestaande telefoon wilt behouden. Dan bepaal je hoeveel MB internet per maand je nodig hebt, hoeveel minuten je wilt kunnen bellen en bij welke provider jij je abonnement wilt afsluiten. Als je nog niet helemaal weet wat voor telefoon je wilt, lees dan nog eens rustig dit artikel door en bepaal wat je wensen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *