Fairphone

Tweede Fairphone aangekondigd

Het Nederlandse bedrijf Fairphone heeft dinsdag zijn tweede smartphone aangekondigd. De Fairphone heeft een aantal onderdelen die vervangbaar zijn, wat de smartphone duurzamer maakt.

Fairphone duurzaam

Het inkopen van onderdelen bij Fairphone gebeurt op een duurzame manier en met respect voor mensenrechten. Zo worden de omstandigheden van de fabrieksmedewerkers in de gaten gehouden en er worden ook geen conflictmineralen gebruikt.

De prijs voor de Fairphone 2, die later deze zomer uitkomt, wordt 525 euro. De specificaties bestaan uit onder andere een 4,95 inch Full HD-scherm, 32 GB opslagruimte en een 8 megapixel camera.

Onderdelen zijn vervangbaar bij deze smartphone

De achterkant van de Fairphone steekt een beetje boven het scherm uit, waardoor hij beter bestand moet zijn tegen eventueel vallen. Behalve de achterkant die verwisselbaar is, zijn ook het scherm, de camera, luidsprekers, microfoon en USB-poort vervangbaar.

De Fairphone heeft Android 5.1 als besturingssysteem.

Mobiele abonnementen vergelijken

Wil jij een nieuw mobiel abonnement? Vul jouw wensen in onze vergelijker in en bekijk direct welke mobiele abonnementen er bij jouw wensen passen! We vergelijken ook sim only abonnementen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *